NAV-figyelő 39. hét: ki kell tenni az automata regisztrációs számát!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az automata berendezések üzemeltetőinek kötelezettsége mellett számos pályázatot tett közzé a héten a NAV. Az operatív ellenőrök minden bizonnyal ellátogatnak a Villányi Vörösbor Fesztiválra.

1. Újra kiemelte a NAV, hogy az automatákra ki kell tenni a regisztrációs számot

Már a 37. heti NAV-figyelőben írtunk arról, hogy a NAV operatív ellenőrei többször tapasztalták az automata berendezések üzemeltetésének ellenőrzésekor, hogy a regisztrációs számot nem helyezték el az üzemeltetők a berendezéseken.

A regisztrációs számot célszerű az automata kezelőszervei mellett, jól olvashatóan, óvva a környezeti hatásoktól, egyértelműen azonosítható formában elhelyezni. A NAV által közzétett információk teljes terjedelemben itt.

A NAV-figyelőben arról olvashat még, hogy hol kattog a héten az adótraffipax, és milyen munkakörökre vár jelentkezőket az adóhatóság.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.Kapcsolódó cikkek