NAV-figyelő 41. hét: segít a NAV a BREXIT-felkészülésben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A frissített BREXIT-tájékoztatókon túl megjelent a növekedési adóhitelről szóló információs füzet. A közelgő nyilvános adózói fórumok és a Nemzeti Adókonzultáció is terítékre került.

1. Nemzeti Adókonzultáció 2019

A konferencia 2019. november 29-én (pénteken) a Danubius Hotel Helia épületében kerül megrendezésre. A konzultáción szóba kerül a NAV új ellenőrzési szemlélete, a jogkövetést ösztönző megoldásai, beszélnek az előadók a vállalatcsoportok kihívásairól és a társaságiadó-alanyiságról is. A plenáris és szekcióüléseken a NAV szakértői mellett a Pénzügyminisztérium, a vállalkozói szféra és az adótanácsadói szektor vezető szakemberei vesznek részt.

2. Fórumok október hónapban is a Mentor Program keretében

A nyilvános adózói fórumok pontos helyszínei és időpontjai a fenti linken elérhetőek.

3. Friss BREXIT-információk

Az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történő tervezett kilépésének (BREXIT) közeledtével szükségesnek tartja a NAV felhívni a figyelmet a kilépéssel kapcsolatos, feladatkörét érintő legfontosabb aktuális tudnivalókra. A tájékoztatás tematikus tartalommal készült, hasznos linkek feltüntetésével, illetve az Európai Bizottság híreivel. A kilépéssel jelentős változás áll be számos ügycsoport esetében. Az összegyűjtött információk különösen hasznosak azok számára, akiknek a gazdasági tevékenysége, egyéni vagy üzleti útjai az Egyesült Királyságba irányulnak.

Aktuális információk között találunk többek között:

Angol nyelvű Brit tájékoztató füzetet a Brexitre való felkészüléshez, valamint

NAV prezentációt a Brexit magyarországi vámszakterületre tett hatásairól.

A 2019. október 31-ei BREXIT-re való felkészülésben további segítséget a https://www.gov.uk/brexit címen találnak mind az üzleti szervezetek, egyéni vállalkozók, mind az Egyesült Királyságban élő magánszemélyek és családtagjaik.

A NAV-figyelőben olvashat még a növekedés adóhitel és a tao összefüggéseiről, valamint az aktuális adótraffipax-információkról.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2019. október 7.

NAV-figyelő 40. hét: gyakorlati kérdések a kiváról

Az elmúlt hét többségében a vámmal kapcsolatos információkról szólt, de megjelent az Adóvilág friss száma is, a kivával kapcsolatos gyakorlati kérdések mellett számos hasznos információval.