Nem fizet társasági adót az Audi


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Társasági adó nem fizet, viszont tavaly 1,9 milliárd forintot állami támogatást kapott a nagyvállalat – írja a Napi.hu.


Adót az értékcsökkenés és kutatás-fejlesztési költségek elszámolása miatt az előző évhez hasonlóan tavaly sem fizetett a a győri székhelyű Audi Hungaria Motor Kft., így az adózott eredménye ugyanannyi, mint az adózás előtti, 441 millió euró (138 milliárd forint) – derül ki a Napi.hu cikkéből.

Három Navigátor adózási, számviteli témában,

15% kedvezménnyel

A csomag tartalmazza az Art. Navigátort, az Áfa Navigátort, és a Számviteli Navigátort, amelyek a csomagkedvezménytől függetlenül külön is rendelhetőek!

Megrendelés >>

Az Audi Hungaria több címen kap magyar állami támogatást, ezekből tavaly 1,86 milliárd forintot hívott le.

– Egy 2011-es kötelezettségvállalás alapján az állam 15,4 milliárd forintot ad járműgyártási beruházásokra (karosszéria és lakkozóüzem, járműszerelde és présüzem létesítésére), ebből tavaly egymilliárd forintot kapott meg a vállalat.

– A munkatársak képzésére egy 2012-es megállapodás keretében 557 millió forintos támogatás jár, ebből tavaly 151 milliót kaptak meg.

– A kutatás-fejlesztés támogatására, a motorfejlesztési központ költségeire 2013 decemberében vállalt kötelezettséget az állam 1,7 milliárd forint értékben, ebből 2015-ben 710 milliót folyósítottak.

– A motor- és járműfejlesztési központ beruházásait 1,7 milliárd forinttal dotálja az állam, de ennek keretében tavaly nem hívott le pénzt az Audi Hungaria.

– Az állam tavaly egy hatmilliárd forintos kötelezettséget is vállalt a motorgyártásban 2018-ig megvalósított beruházásokra, de ebből még nem vett igénybe támogatást a cég.

– Az állam 2013-ban támogatta az Audi projekt- és oktatóközpontjának tanműhely fejlesztését is 334 millió forinttal, ezt 2014-ben vette igénybe a társaság – derül ki a beszámolóból, írja a Napi.hu


Kapcsolódó cikkek

2023. december 5.

A fővárosban idén 24 százalékkal kevesebb lakást adtak el

Idén az egy évvel korábbinál 24 százalékkal kevesebb lakást adtak el Budapesten, ahol 2023-ban az új és a használt lakásokat egyaránt tekintve az átlagos négyzetméterár 885 ezer forint körül alakult, ingatlanvásárlásra pedig az összes fővárosi eladás adatai alapján átlagosan 57 milliót költöttek az ügyfelek – közölte saját adatai alapján a Duna House kedden.

2023. december 5.

NAV-Figyelő, 48. hét: tesztelhető az eÁFA, adventi ellenőrzések

Az adóhatóság ismételten arról tájékoztat, hogy 2024-ben elindítja az elektronikus áfarendszert, az eÁFA-t az áfabevallások elektronikus összeállításának és benyújtásának támogatására. A rendszer újdonságairól és az e-platformot üzemeltetők adatszolgáltatási kötelezettségeiről és a tesztfelület lépéseiről is olvashatnak az Accace Hungary eheti NAV Figyelőjében.

2023. december 5.

A hamisított termékek egészségügyi kockázatai

Rendszeresen adunk hírt arról, hogy a NAV munkatársai milyen hamis termékeket foglaltak le. A leggyakrabban hamis cigarettával, illatszerrel és ruhával találkozhatunk a cikkekben. De a költségvetési csaláson túl az ilyen termékek egészségügyi kockázatokat is jelenthetnek. Az index.hu cikkében erről olvashatnak.