Nem kell progresszív ehot fizetni

Szerző: Ado Online
Dátum: 2015. augusztus 11.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A dohányipari cégeknek egyelőre nem kell a progresszív egészségügyi hozzájárulást fizetniük.


Amíg az Európai Bizottság nem határoz a szabályozás belső piaccal való összeegyeztethetőségéről, egyetlen hozzájárulásra kötelezett sem kötelezhető a hozzájárulás megfizetésére és a hozzájárulással kapcsolatos eljárási kötelezettségek teljesítésére – olvasható a NAV közleményében.

A közlemény kitér arra, hogy az Európai Bizottság 2015. július 15. napján hozott C(2015) 4805 final számú határozatában a dohányipari vállalkozások által, a dohányipari vállalkozások 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról szóló 2014. évi XCIV. törvény alapján fizetendő egészségügyi hozzájárulásra vonatkozó szabályozás vonatkozásában  hivatalos vizsgálati eljárás megindításáról döntött.

A Bizottság határozata tartalmaz egy felfüggesztő rendelkezést is, amelynek értelmében a dohányipari egészségügyi hozzájárulás progresszív adókulcsai és a beruházás esetén történő csökkentési lehetőség alkalmazását Magyarországnak fel kell függesztenie – írka jözleményében a NAV.


Kapcsolódó cikkek:


Kapcsolt vállalkozások speciális adózási feladatai
2019. július 18.

Vajon milyen feladatokat és felelősségi köröket tárhat fel egy kapcsoltsági átvilágítás? Milyen idő-, költség- és egyéb erőforrás-ráfordítással jár a teendők, kockázatok és jogkövetkezmények (pl. bírságok) és azok hatásainak felmérése? Kövessék most induló esettanulmány sorozatunkat, mely egy képzeletbeli cégcsoportól szól, és még az is lehet, hogy időközben egy képzelt adóellenőrzés is elindul a csoport egyik tagjánál!