Nem mindenki postaládájába költözik be az APEH


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel nem minden adófolyószámláról készül kivonat, ezért nem minden magánszemély kap az adóhatóságtól a nyáron értesítést.

Az adózás rendjéről szóló törvény előírásai szerint az adóhatóságnak évente egyszer értesítenie kell azokat az adózókat, akiknek az előző naptári évre késedelmi pótlékot kell fizetni, vagy akiknek a folyószámláján tartozás, vagy túlfizetés mutatkozik.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal tájékoztatója szerint a magánszemélyek, így az egyéni vállalkozók részére is július és augusztus hónapokban, míg a gazdálkodó szervezetek részére októberben postázzák a folyószámla kivonatokat és a 2006. évre felszámított késedelmi pótlékról szóló értesítéseket.

Idén tehát azok kapnak értesítést, akiknek 2006. évre vonatkozóan késedelmi pótlékot kell fizetniük, illetve akiknek bár nem kell késedelmi pótlékot fizetni, de a folyószámlájukon 2006. december 31-én volt (akár tartozásos, akár túlfizetéses) egyenleget mutató adónem.

Ezen kívül azok is kapnak értesítést, akiknek 2006. december 31-én a folyószámlájuk rendezett volt, és pótlékot sem kell fizetniük, de az illetékintegráció kapcsán, az adófolyószámlájukon 2007. január 1-ével illetékadónemet nyitottak – olvasható az adóhatóság honlapján.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.