Nem mindenki postaládájába költözik be az APEH

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. július 20.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel nem minden adófolyószámláról készül kivonat, ezért nem minden magánszemély kap az adóhatóságtól a nyáron értesítést.

Az adózás rendjéről szóló törvény előírásai szerint az adóhatóságnak évente egyszer értesítenie kell azokat az adózókat, akiknek az előző naptári évre késedelmi pótlékot kell fizetni, vagy akiknek a folyószámláján tartozás, vagy túlfizetés mutatkozik.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal tájékoztatója szerint a magánszemélyek, így az egyéni vállalkozók részére is július és augusztus hónapokban, míg a gazdálkodó szervezetek részére októberben postázzák a folyószámla kivonatokat és a 2006. évre felszámított késedelmi pótlékról szóló értesítéseket.

Idén tehát azok kapnak értesítést, akiknek 2006. évre vonatkozóan késedelmi pótlékot kell fizetniük, illetve akiknek bár nem kell késedelmi pótlékot fizetni, de a folyószámlájukon 2006. december 31-én volt (akár tartozásos, akár túlfizetéses) egyenleget mutató adónem.

Ezen kívül azok is kapnak értesítést, akiknek 2006. december 31-én a folyószámlájuk rendezett volt, és pótlékot sem kell fizetniük, de az illetékintegráció kapcsán, az adófolyószámlájukon 2007. január 1-ével illetékadónemet nyitottak – olvasható az adóhatóság honlapján.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek:


Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel
2021. március 5.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják
2021. március 5.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják

Az egész márciusi hónapra elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is. A katásoknak sem kell fizetniük márciusban.

Kata, kiva: fontos kérdések és válaszok
2021. március 5.

Mikor kell pontosan különadót fizetnie a katás vállalkozásnak? Mi számít katás bevételnek? A veszélyhelyzet adókönnyítései, költségtérítései milyen kapcsolatban vannak a kiva alapjával? Fontos kérdések és válaszok az Adó szaklapból.