Nem változik az adórendszer

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. április 30.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentősen nem módosul az adórendszer és nem lesz megszorítás – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a friss konvergenciaprogram bemutatásán.


Az adórendszerben nem tervez a kormány jelentős módosításokat, az egykulcsos adórendszernek tavaly volt az első tiszta éve, és hamarosan áttekintik ennek tapasztalatait – mondta kérdésre válaszolva szerdai sajtótájékoztatóján a tárcavezető.

Hangsúlyozta: a konvergenciaprogramban tervezett csökkenő költségvetési pálya miatt nem kell megszorító csomagokkal számolni.

A Brüsszelnek már el is küldött konvergenciaprogram szerint a GDP idén 2,3, jövőre 2,5, százalékkal nő, a bővülés üteme 2017-ben éri el a 3 százalékot.

A dokumentum szerint idén 2,9 százalékos lesz a GDP-arányos deficit, ami 2015-ben 2,8 százalékra, 2016-ban 2,5 százalékosra, 2017-ben pedig 1,9 százalékra csökken, miközben az év végére a GDP 75,2 százalékára csökken az államadósság.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Közeledik a transzferár-nyilvántartás határideje
2021. március 2.

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek.

Brexit – így alakuk a magánszemélyek adózása
2021. március 2.

Cikksorozatunkban témakörönként végigvesszük a Brexit okozta változásokat az egyes adónemeket, egyéb közterheket, vámokat érintően. Elemzéseinket egy mindenkihez nagyon közel álló területtel kezdjük: a magánszemélyek személyi jövedelemadózásával.

NAV: március 15-től lesznek elérhetőek az szja-bevallási tervezetek
2021. március 1.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már öt éve automatikusan készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, ezáltal a NAV-hoz nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói igazolásokat beküldeni, hanem az adózónak kell megőriznie azokat az öt éves elévülési idő végéig.