NGM: tartják az értéküket a fizetések és a nyugdíjak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A minisztérium helyettes államtitkára szerint mindez az alacsony inflációnak köszönhető. 


A fogyasztói árak alacsony színvonalának köszönhetően tartják az értéküket a fizetések, a nyugdíjak és a vállalkozások jövedelmei – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

[htmlbox Áfás rendezvény]

 

A Központi Statisztikai Hivatal kedden publikált, júliusi, mínusz 0,3 százalékos inflációs adatára reagálva kiemelte, hogy a nulla közeli infláció 2014 eleje óta fennáll Magyarországon, ami  azért fontos, mert amikor a bérek statisztikailag 5-6 százalékkal emelkednek, az tényleges emelkedés.

Felidézte, hogy  éves átlagban a kormány a konvergencia programban 0,4 százalékos fogyasztóiár-emelkedést prognosztizál.

(MTI)

Kitért arra, hogy az olajárindex önmagában több mint 1 százalékkal járult hozzá az infláció csökkenéséhez. A másik tényező a sertéshús áfájának csökkentése, aminek fontos szerepe van a magyar fogyasztói kosárban, itt szinte a teljes áfacsökkentés a fogyasztók zsebébe került. Hozzátette, a tej és tejtermékek árának mérséklődése is lefelé szorította az árakat, csakúgy, mint az euróövezet alacsony árszínvonala.Kapcsolódó cikkek

2021. október 18.

Itt a NAV szja visszatérítési kisokosa

Szja-visszatérítési kisokost tett közzé a NAV a honlapján, amely részletesen tartalmazza az összes tudnivalót az adóvisszatérítéssel kapcsolatban.

2021. október 18.

Kamatkedvezményből származó jövedelem – mennyi az adó- és járulékteher?

Cégünk munkáltatói kölcsönt szeretne adni két dolgozójának. Az egyik lakásfelújításra, a másik gépkocsi vásárlására szeretne kölcsönt felvenni. Kedvezményes kamatot szeretnénk felszámolni a kölcsön után. Egyik munkavállaló sem vett fel eddig hitelt, és a mostani összeg sem több 10 millió forintnál. Mind a két kölcsön esetén kell számolni a kedvezményes kamat utáni munkáltatói adó- és járulékteherrel?