Nőtt az adóbevétel Borsod megyében


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentősen, közel 14 százalékkal nőttek az úgynevezett kiemelt adóbevételek az év első négy hónapjában a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest az észak-magyarországi régióban, a büdzsébe 96 milliárd forintnál is több került innen – közölte szerdán Nagy László, az APEH régiós igazgatója.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyét összefogó észak-magyarországi régió kiemelt adóbevételei – amelyek tartalmazzák a személyi jövedelemadót, az áfát, a tb-t és az illetéket – az elmúlt év első négy hónapjában 84,394 milliárd forintot tettek ki, idén viszont már 96,119 milliárd forintot. Ebből Borsod 55,56, Heves 27,634, míg Nógrád 13,139 milliárd forinttal részesedik.

A 13,9 százalékos növekmény alig marad el az országos 16,4 százaléktól. A régióból ez idáig 195 ezer személyi jövedelemadó-bevallás érkezett be az adóhatósághoz, 40 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában.

A beküldött bevallások közül idáig 40 ezer elektronikus úton érkezett be az APEH-hez a három észak-magyarországi megyéből, 37-szer több, mint tavaly. A beadási határidőig, május 21-ig még 160 ezer bevallásra számítanak.

A kitöltött ívek közül továbbra is sok a hibás. Jellemző tévedések a családi kedvezmények, a felnőttképzés kedvezménye, az utalási cím hiányosságai, a köztartozási nyilatkozat hiánya, és az idén is sokan nem írták alá a bevallást.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.