Olcsób lesz a zöld?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit és a francia kormány azt fogja javasolni az Európai Bizottságnak, hogy alacsonyabb forgalmi adót állapítsanak meg a környezetbarát termékekre az EU-ban. Ezen javaslatról Nicolas Sarkozy francia elnök és Gordon Brown brit miniszterelnök legutóbbi tárgyalásuk során jutott egyetértésre.

Sarkozy szerint nem normális az a helyzet, hogy például manapság egy jobban légszennyező autó kevesebbe kerül, mint az, amelyik kevésbé szennyez. A jelentések szerint a környezet védelmét támogató mérsékelt áfa nem csupán a járművekre, hanem gyakorlatilag minden a háztartások által használt környezetbarát berendezésre és felszerelésre vonatkozna, kezdve a jégszekrénytől a falak szigetelőanyagáig és azon termékekre is, melyeket környezetbarát módon állítanak elő.

A két európai kormányfő felkéri pénzügyminiszterét, hogy hamarosan tegye meg az EU vezetésének az ügyben a javaslatokat.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.