Olcsób lesz a zöld?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit és a francia kormány azt fogja javasolni az Európai Bizottságnak, hogy alacsonyabb forgalmi adót állapítsanak meg a környezetbarát termékekre az EU-ban. Ezen javaslatról Nicolas Sarkozy francia elnök és Gordon Brown brit miniszterelnök legutóbbi tárgyalásuk során jutott egyetértésre.

Sarkozy szerint nem normális az a helyzet, hogy például manapság egy jobban légszennyező autó kevesebbe kerül, mint az, amelyik kevésbé szennyez. A jelentések szerint a környezet védelmét támogató mérsékelt áfa nem csupán a járművekre, hanem gyakorlatilag minden a háztartások által használt környezetbarát berendezésre és felszerelésre vonatkozna, kezdve a jégszekrénytől a falak szigetelőanyagáig és azon termékekre is, melyeket környezetbarát módon állítanak elő.

A két európai kormányfő felkéri pénzügyminiszterét, hogy hamarosan tegye meg az EU vezetésének az ügyben a javaslatokat.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.