Optimista az amerikai kkv-szektor


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kis- és középméretű amerikai vállalatok – kedvező első negyedéves eladásaik és növekvő bevételeik – miatt optimistán ítélik meg az Egyesült Államok 2007-es gazdasági kilátásait. Az 1943 vezérigazgató megkérdezése alapján készített Vistage CEO Confidence Index immár második negyedéve emelkedik; a 2006 negyedik negyedévi 93,0 pontról 2007 első negyedében 95,4 pontra nőtt.

˝A vezérigazgatók a gazdasági növekedés folytatódását várják a lakásépítésekkel kapcsolatos bizonytalanság, a magas energiaárak és a rekordméretű fogyasztói adósságállomány ellenére is˝ – állítja Richard Curtin, a Vistage CEO Confidence Index készítésének egyik vezető tanácsadója.

A jelentésben szereplő leglényegesebb problémának a szűk munkaerőpiac tűnik: az érintett cégek több mint egyharmada kínál magasabb fizetést, bónuszjövedelmeket, más előnyöket a szakképzett munkavállalók számára. Valamennyi vezérigazgató 40 százaléka támogatta a magasabb minimálbér bevezetését, míg 23 százalékuk csak más adók csökkentésével együtt tartja azt elképzelhetőnek.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.