Optimista az amerikai kkv-szektor


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kis- és középméretű amerikai vállalatok – kedvező első negyedéves eladásaik és növekvő bevételeik – miatt optimistán ítélik meg az Egyesült Államok 2007-es gazdasági kilátásait. Az 1943 vezérigazgató megkérdezése alapján készített Vistage CEO Confidence Index immár második negyedéve emelkedik; a 2006 negyedik negyedévi 93,0 pontról 2007 első negyedében 95,4 pontra nőtt.

˝A vezérigazgatók a gazdasági növekedés folytatódását várják a lakásépítésekkel kapcsolatos bizonytalanság, a magas energiaárak és a rekordméretű fogyasztói adósságállomány ellenére is˝ – állítja Richard Curtin, a Vistage CEO Confidence Index készítésének egyik vezető tanácsadója.

A jelentésben szereplő leglényegesebb problémának a szűk munkaerőpiac tűnik: az érintett cégek több mint egyharmada kínál magasabb fizetést, bónuszjövedelmeket, más előnyöket a szakképzett munkavállalók számára. Valamennyi vezérigazgató 40 százaléka támogatta a magasabb minimálbér bevezetését, míg 23 százalékuk csak más adók csökkentésével együtt tartja azt elképzelhetőnek.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.