Orbán: sikertörténet a tao-kedvezmény


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az MLSZ kiválóan felkészült a tao-törvény lebonyolítására – mondta többek között Orbán Viktor miniszterelnök a Puskás Ferenc Akadémia honlapjának.

Igazi nemzeti sikertörténetnek nevezte a látványsportok támogatására szolgáló társaságiadó-kedvezményt Orbán Viktor miniszterelnök az általa alapított Puskás Ferenc Akadémia honlapjának adott nagyinterjúban. „Ez egy németesen szervezett futballkultúra számára is komoly megterhelést jelentett volna. És ezt idáig Magyarország jó százalékban teljesítette” – fogalmazott a miniszterelnök.

A Csányi Sándor vezette MLSZ munkáját értékelve azt mondta: a szervezet kudarcot vallott volna a tao-törvény lebonyolításában, ha nem került volna sor időben a szövetség szervezeti átalakítására.

„Az NB I pénzügyi konszolidálása nagyon komoly feladat, s azt szerintem az MLSZ stabilizálta, még ha van is jó néhány klubnak anyagi problémája, de jól láthatóan a rendeződés és a stabilitás felé mennek a dolgok” – mondta Orbán Viktor.

A beszélgetésben többek között szó volt még a Puskás Akadémia tao-pénzből épülő, Makovecz Imre által tervezett 3500 férőhelyes centerpályájáról, valamint arról, hogy Paulo Sousának, a Videoton portugál vezetőedzőjének szakmai felügyelete alá került az akadémia irányítása.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 21.

Belépésre jogosító szolgáltatások az áfában

A Héa irányelv 53. cikke szerint az adóalany részére nyújtott kulturális, művészeti, sport-, tudományos, oktatási, szórakoztatási vagy hasonló eseményekre, mint például vásárokra és kiállításokra történő belépésre vonatkozó szolgáltatások, valamint a belépéshez kapcsolódó járulékos szolgáltatások teljesítési helye az a hely, ahol a fenti események megrendezésére ténylegesen sor kerül.

2023. március 20.

Hárommilliárdos áfacsalás miatt hallgattak ki húsz embert

Az unióból beszerzett prémium kategóriás mobilokkal üzletelt az a bűnszervezet, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói csaptak le a közelmúltban: a nyomozók húsz embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat-felhasználás megalapozott gyanúja miatt.

2023. március 20.

BDO: Itthon is nagy változást hoz az elektronikus számlázásban az új EU-sztenderd

A számlaforgalom valós idejű ellenőrzése nem idegen a magyar vállalkozásoknak, de nem is ez lesz a legnagyobb kihívás abban az uniós jogszabálycsomagban, melynek bevezetésére több lépésben a következő években kerül sor, 2028-ig. Az elvárások teljesítéséhez nem elég a jó szándék, rengeteg cég lesz, ahol a működést is jelentősen át kell majd alakítani ‒ hívta fel a figyelmet Nyári Zsolt, a BDO Magyarország K-X Tanácsadó Kft. partnere és okleveles adószakértője.