Orbán: további kisvállalkozók kapnak kedvezményeket Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. március 23.
Címkék: , ,
Rovat:
További gazdaságvédő intézkedéseket jelentett be hétfőn délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus járvány elleni védekezéssel kapcsolatban. Ezek részeként többek közt újabb katás kisvállalkozók kapnak járulékfizetési kedvezményeket, a veszélyhelyzet idejére felfüggesztik az adóvégrehajtásokat, az adótartozásokat pedig a veszélyhelyzet után kell teljesíteni.

Orbán Viktor hétfőn délelőtt újabb hat gazdaságvédő intézkedést jelentett be.

  • 1. A korábban bejelentett tevékenységi körök mellett további 81 480 kisvállalkozó kap Kata-adófizetés alóli mentességet június 30-ig. Az intézkedés a fodrászatot, a szépségápolást, a festést, üvegezést, villanyszerelést, az egyéb humán-egészségügyi ellátást, az előadó-művészetet, a víz-, gáz-, fűtésszerelést, az épületasztalosságot, a járóbeteg-ellátást, a padló- és falburkolást, a testedzési szolgáltatást és egyéb sporttevékenységet, valamint az idősek és fogyatékossággal élők ellátását érinti.
  • 2. A március 1. előtti Kata adótartozásokra haladékot kapnak az érintettek, azokat csak a veszélyhelyzet  után kell rendezni
  • 3. A turisztikai szolgáltatókhoz hasonlóan átmeneti mentességet kapnak a média szolgáltatók is a kieső hirdetési bevételeik miatti adófizetésre
  • 4. A kilakoltatásokat és lefoglalásokat felfüggesztik a veszélyhelyzet utáni időszakra
  • 5. Felfüggesztik az adóvégrehajtásokat is, a tartozásokat a veszélyhelyzet után kell majd rendezniük az érintetteknek
  • 6. A veszélyhelyzet ideje alatt lejáró gyes és gyed jogosultságokat meghosszabbítják.

Az intézkedéseket részletező kormányrendelet hétfőn este jelenik majd meg.


Kapcsolódó cikkek:


Transzferár-nyilvántartás: kérdések és válaszok
2020. április 9.

Transzferár-nyilvántartás: kérdések és válaszok

Közeledik a tavalyi évre vonatkozó transzferár nyilvántartások készítésének határideje, ezért összeállítottuk azt a legfontosabb tíz kérdést és választ, amelyet a kapcsolt vállalkozásokkal rendelkező adózóknak mindenképpen ismerniük kell.