Országszerte kattog az adótraffipax


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb adótraffipax híreket tett közzé a NAV a weboldalán, ezekből szemezgettünk. Az ellenőrök legtöbbször a számla- és nyugtaadást, és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A NAV Baranya megyei revizorai augusztus 13. és 15. között Komlón, Pécsváradon, Sásdon valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Komlón és Sásdon a ruházati kiskereskedők számíthatnak a revizorok jelenlétére. Az ellenőrök különösen a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Pécsváradon és vonzáskörzetében elsősorban a vendéglátóhelyeken és a szépészeti szolgáltatóknál vizsgálják az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, és az online pénztárgépek használatát.

A NAV Csongrád Megyei Adó-  és Vámigazgatóság munkatársai augusztus 21. és 26. között fokozottan ellenőrzik a strandokon tevékenységet végző kereskedőket és vendéglátóhelyeket a megyében. Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. augusztus 13. és 17. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • augusztus 13. (hétfő) Szécsény és környéke

  • augusztus 14. (kedd) Balassagyarmat és környéke

  • augusztus 16. (csütörtök) Bátonyterenye és környéke

  • augusztus 17. (péntek) Salgótarján és környéke

Az ellenőrök elsősorban a fagylaltozóknál, cukrászdáknál, illetve a zöldség- és  gyümölcskereskedőknél vizsgálódnak.

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. augusztus 11. és 17. között Székesfehérváron a Királyi Napok rendezvényen ellenőrzik a  nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 13. és 24. között kiemelten ellenőrzik a vendéglátókat, különösen a szezonális tevékenységet folytatókat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2018.08.13.

Szakály

2018.08.14.

Paks

2018.08.15.

Pincehely, Ozora

2018.08.16.

Tamási, Dombóvár

2018.08.17.

Bonyhád

2018.08.21.

Bátaszék

2018.08.22.

Szekszárd

2018.08.23.

Tolnanémedi, Simontornya

2018.08.24.

Tolna, Bogyiszló

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. Természetesen a közzétett adatoktól eltérő helyeken és ágazatokban máshol is lehetnek ellenőrzések.Kapcsolódó cikkek

2018. augusztus 1.

Fagylaltárusokat és zöldségeseket is ellenőriz a NAV

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztusban kiemelten ellenőrzik a fővárosi strandokon tevékenységet végző kereskedőket és vendéglátóhelyeket, ahol főként a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. A NAV baranyai munkatársai a megyeszékhelyen, Szigetváron, Kásádon, Beremenden, Villányban és Ófaluban ellenőriznek augusztus 2. és 5. között. Az ellenőrzések során a számla- és […]