Regisztrációs adócsaláson kaptak egy Veszprém megyei bandát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Regisztrációs adócsaláson kaptak egy bűnözői csoportot, akik 280 autót importáltak külföldről az elmúlt három évben. A Veszprém megyei banda 250 millió forinttal rövidítette meg az államkasszát.

A Vám- és Pénzügyőrség tájékoztatása szerint a csalók egy gazdasági tevékenységet nem folytató társaság nevében hoztak be külföldről személyautókat, körülbelül 3,5 millió euró értékben. A Magyarországra érkezett járművek után sem regisztrációs adót sem általános forgalmi adót nem fizettek, az autókat hamis igazolásokkal helyezték forgalomba. A csoport több mint 250 millió forintnyi adót tudott tiszta nyereségként elkönyvelni.

A Vám- és Pénzügyőrség a regisztrációs adóval kapcsolatban az elmúlt években összesen 509 ügyben nyomozott.

Forrás: UnoKapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Adóemeléseket jelentettek be Romániában

Nicolae Ciuca román miniszterelnök hétfőn több adóemelési intézkedést jelentett be, miután az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) határozott a koalíciós javaslatokról.

2022. június 28.

Mit kell tudni az extraprofit adóról, azaz az extraadókról?

A Kormány szinte azonnali, 2022.07.01-i hatállyal több gazdasági szektor szereplőjére többletadó vagy pótadó fizetését rótta ki, melyet az alapul szolgáló kormányrendelet (az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Kormányrendelet, a továbbiakban: „KR”) „extraprofit adó”-ként aposztrofál.