Regisztrációs adócsaláson kaptak egy Veszprém megyei bandát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Regisztrációs adócsaláson kaptak egy bűnözői csoportot, akik 280 autót importáltak külföldről az elmúlt három évben. A Veszprém megyei banda 250 millió forinttal rövidítette meg az államkasszát.

A Vám- és Pénzügyőrség tájékoztatása szerint a csalók egy gazdasági tevékenységet nem folytató társaság nevében hoztak be külföldről személyautókat, körülbelül 3,5 millió euró értékben. A Magyarországra érkezett járművek után sem regisztrációs adót sem általános forgalmi adót nem fizettek, az autókat hamis igazolásokkal helyezték forgalomba. A csoport több mint 250 millió forintnyi adót tudott tiszta nyereségként elkönyvelni.

A Vám- és Pénzügyőrség a regisztrációs adóval kapcsolatban az elmúlt években összesen 509 ügyben nyomozott.

Forrás: Uno


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.