Sokat hoz a jövedéki adó


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Továbbra is töretlenül növekednek a jövedéki adóval kapcsolatos bevételek; ez év áprilisának végén egyharmaddal nagyobb összeg szerepelt ezen a soron, mint egy éve ilyenkor – írja a Világgazdaság.

A lap szerint az eredményben jelentős szerepet játszott az üzemanyagok és a dohányáruk dinamikusan növekvő értékesítése.

A benzin és a gázolaj szabad forgalma 4,32, illetve 11,58 százalékkal nőtt, míg a cigaretta kiskereskedelmi eladásai 14 százalékkal bővültek – olvasható az újság mai számában.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.