Tanévkezdés és sportolás: változnak a kedvezmények


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az önkéntes és önsegélyező egészségpénztárak tanévkezdési, illetve a sport célú támogatását módosította a kormány egy, a Magyar Közlönyben most megjelent rendeletében.

A június 29-i dátumot viselő, de hétfőn megjelent Magyar Közlönyben lévő kormányrendelet július 1-jei hatállyal módosította az önkéntes kölcsönös egészség- és önsegélyező pénztárak szolgáltatásait szabályozó, még 2003-ban született rendeletet.

Az első szabály konkretizálja a tanévkezdési (beiskolázási) támogatás feltételeit és összegét. Csak olyan gyermek után jár ez a támogatás, akinek családi pótlékra jogosult személy vásárol tankönyvet, taneszközt, illetve ruhát. A támogatás – gyermekenként – legfeljebb 20 ezer forint lehet egy évben és azt a tanév kezdő napját megelőző, vagy azt követő 60 napon belül kiállított számla alapján lehet kifizetni.

A másik módosítás a sport célú támogatáshoz kapcsolódik. A feltételek nem változtak, tehát különböző bérletek fizethetők ki a pénztárból, de utazás- szállás- és a sportruházati költségek nem. Az új elem e költségek behatárolása: legfeljebb az év első napján érvényes minimálbérig jár a sport célú támogatás (ez jelenleg 65.500 forint). A rendelet utolsó mondata szerint e szabályt az idén csak július 1-től kell alkalmazni.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Kell-e sírnia Argentínának?

A XIX. század végétől a nagy gazdasági válságig (1930) tartott Argentína igazi aranykora: ekkor az egy főre jutó GDP még az Egyesült Államokat is megelőzte és Argentína a világ 7. leggazdagabb országa volt. A nagy gazdasági válság súlyosan érintette az országot, amely kis túlzással ebből a sokkból a mai napig nem tudott feltápászkodni. Argentína adórendszere bonyolult és nem befektetőbarát.