Tanévkezdés és sportolás: változnak a kedvezmények


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az önkéntes és önsegélyező egészségpénztárak tanévkezdési, illetve a sport célú támogatását módosította a kormány egy, a Magyar Közlönyben most megjelent rendeletében.

A június 29-i dátumot viselő, de hétfőn megjelent Magyar Közlönyben lévő kormányrendelet július 1-jei hatállyal módosította az önkéntes kölcsönös egészség- és önsegélyező pénztárak szolgáltatásait szabályozó, még 2003-ban született rendeletet.

Az első szabály konkretizálja a tanévkezdési (beiskolázási) támogatás feltételeit és összegét. Csak olyan gyermek után jár ez a támogatás, akinek családi pótlékra jogosult személy vásárol tankönyvet, taneszközt, illetve ruhát. A támogatás – gyermekenként – legfeljebb 20 ezer forint lehet egy évben és azt a tanév kezdő napját megelőző, vagy azt követő 60 napon belül kiállított számla alapján lehet kifizetni.

A másik módosítás a sport célú támogatáshoz kapcsolódik. A feltételek nem változtak, tehát különböző bérletek fizethetők ki a pénztárból, de utazás- szállás- és a sportruházati költségek nem. Az új elem e költségek behatárolása: legfeljebb az év első napján érvényes minimálbérig jár a sport célú támogatás (ez jelenleg 65.500 forint). A rendelet utolsó mondata szerint e szabályt az idén csak július 1-től kell alkalmazni.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.