Tanévkezdés és sportolás: változnak a kedvezmények


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az önkéntes és önsegélyező egészségpénztárak tanévkezdési, illetve a sport célú támogatását módosította a kormány egy, a Magyar Közlönyben most megjelent rendeletében.

A június 29-i dátumot viselő, de hétfőn megjelent Magyar Közlönyben lévő kormányrendelet július 1-jei hatállyal módosította az önkéntes kölcsönös egészség- és önsegélyező pénztárak szolgáltatásait szabályozó, még 2003-ban született rendeletet.

Az első szabály konkretizálja a tanévkezdési (beiskolázási) támogatás feltételeit és összegét. Csak olyan gyermek után jár ez a támogatás, akinek családi pótlékra jogosult személy vásárol tankönyvet, taneszközt, illetve ruhát. A támogatás – gyermekenként – legfeljebb 20 ezer forint lehet egy évben és azt a tanév kezdő napját megelőző, vagy azt követő 60 napon belül kiállított számla alapján lehet kifizetni.

A másik módosítás a sport célú támogatáshoz kapcsolódik. A feltételek nem változtak, tehát különböző bérletek fizethetők ki a pénztárból, de utazás- szállás- és a sportruházati költségek nem. Az új elem e költségek behatárolása: legfeljebb az év első napján érvényes minimálbérig jár a sport célú támogatás (ez jelenleg 65.500 forint). A rendelet utolsó mondata szerint e szabályt az idén csak július 1-től kell alkalmazni.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.