Tao helyett a költségvetéstől kapnak támogatást az előadóművészek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tao helyett a költségvetésből nyújt jövőre 37,4 milliárd forint többlettámogatást a kormány az előadóművészeti szervezeteknek – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint a 2019-es költségvetési törvénybe, „beépülő jelleggel” kerül bele az előadóművészeti szervezetek többlettámogatása.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2018. október 25-én közölte, hogy a kulturális taotámogatások terén történt visszaélések miatt új pályázati rendszert hoznak létre, amelyhez a szakminisztérium a taohoz hasonló nagyságrendű támogatást biztosít.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2018. október 31.

Előadó-művészeti szervezetek támogatása tao-kedvezmény igénybevétele mellett

Miért is ajánlaná fel egy cég társasági adója egy részét például egy színháznak? A társasági adó egy részének kulturális célú felajánlásával nem csak egy jó ügyet támogat, hanem egyúttal konkrét adómegtakarítást érhet el, aminek a mértéke 2,5-7,5% között mozog. A támogatás egyik formája (közvetlen támogatás) már 2009 novembere óta létezik. Aztán később, 2015. január 1-jétől […]