Tao helyett a költségvetéstől kapnak támogatást az előadóművészek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2018. december 28.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tao helyett a költségvetésből nyújt jövőre 37,4 milliárd forint többlettámogatást a kormány az előadóművészeti szervezeteknek – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint a 2019-es költségvetési törvénybe, “beépülő jelleggel” kerül bele az előadóművészeti szervezetek többlettámogatása.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2018. október 25-én közölte, hogy a kulturális taotámogatások terén történt visszaélések miatt új pályázati rendszert hoznak létre, amelyhez a szakminisztérium a taohoz hasonló nagyságrendű támogatást biztosít.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Előadó-művészeti szervezetek támogatása tao-kedvezmény igénybevétele mellett
2018. október 31.

A ma működő előadó-művészeti szervezetek (pl. színházak)– a realizált jegybevétel melletti - meghatározó bevételi forrása a gazdasági társaságok által felajánlott társasági adó, amit a színházak nettó jegybevételük maximum 80%-áig fogadhatnak be. A törvényalkotó szándéka az volt, hogy a kulturális és gazdasági élet szereplőit együttműködésre biztassa ezeknek a „forintszavazatoknak” a leadása során. A rendszer a kormány szándéka szerint 2018. december 31-ig működik.