Tízmilliárddal támogatják a pénztárgépcserét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A működő pénztárgépek 80 százalékának cseréjét az állam mintegy 10 milliárd forinttal támogatja – mondta Balog Ádám helyettes államtitkár a Magyar Nemzertnek.


Már elkészült a pénztárgépek és az adóhivatal közötti elektronikus kapcsolat létrehozását előíró rendelet tervezete, a jogszabály hamarosan nyilvános lesz – mondta a Magyar Nemzetnek Balog Ádám, az NGM adóügyekért felelős helyettes államtitkára.

Az új szabályozás miatt az itthon működő nagyjából 250 ezer pénztárgép mintegy nyolcvan százalékát le kell cserélni, a többi – modernnek számító – pénztárgép kisebb-nagyobb átalakítással tovább működhet. Az állam akár 10 milliárd forinttal is támogatja majd a pénztárgépcserét, a cégek a dotációt a NAV-tól igényelhetik majd – közölte a helyettes államtitkár.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a rendelet a piacon még nem kapható pénztárgépek beszerzését írja majd elő, mert a most forgalomban lévő, elektronikus összeköttetéssel is ellátott, más államokban használt pénztárgépek manipulálhatók.

További részleteket itt talál.Kapcsolódó cikkek

2022. augusztus 5.

Pékséget és hajókat is foglaltak a számlagyártól

A nyugat-dunántúli számlagyár reklám- és marketingcégek hálójában tüntetett el 860 millió forint áfát – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.

2022. augusztus 4.

Csökkenthetők a kiszabott adóbírságok

Érdemes pontosan ismerni az adóhatóság által az eljárás során elkövetett tipikus hibákat és az összes – akár uniós – jogorvoslati lehetőséget – hívják fel a figyelmet a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő jogászai.