Tízmilliárddal támogatják a pénztárgépcserét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A működő pénztárgépek 80 százalékának cseréjét az állam mintegy 10 milliárd forinttal támogatja – mondta Balog Ádám helyettes államtitkár a Magyar Nemzertnek.


Már elkészült a pénztárgépek és az adóhivatal közötti elektronikus kapcsolat létrehozását előíró rendelet tervezete, a jogszabály hamarosan nyilvános lesz – mondta a Magyar Nemzetnek Balog Ádám, az NGM adóügyekért felelős helyettes államtitkára.

Az új szabályozás miatt az itthon működő nagyjából 250 ezer pénztárgép mintegy nyolcvan százalékát le kell cserélni, a többi – modernnek számító – pénztárgép kisebb-nagyobb átalakítással tovább működhet. Az állam akár 10 milliárd forinttal is támogatja majd a pénztárgépcserét, a cégek a dotációt a NAV-tól igényelhetik majd – közölte a helyettes államtitkár.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a rendelet a piacon még nem kapható pénztárgépek beszerzését írja majd elő, mert a most forgalomban lévő, elektronikus összeköttetéssel is ellátott, más államokban használt pénztárgépek manipulálhatók.

További részleteket itt talál.Kapcsolódó cikkek

2021. július 29.

Ingatlanhoz kapcsolódó termékértékesítések és szolgáltatások teljesítési helye – II. rész

A cikksorozat első része tisztázta a hazai és az uniós szabályozás ingatlanhoz kapcsolódó fogalmait, kitért arra, hogy az ingatlanok vonatkozásában mely ügyletek minősülnek termékértékesítésnek, illetve mi keletkeztet adóalanyiságot. A cikksorozat második része az ingatlanokkal kapcsolatos ügyletek teljesítési helyéhez kapcsolódóan a szolgáltatások jellemzőit és besorolását ismerteti részletesen. Az Adó szaklap cikke.