Több milliárdnyi pénzmosást gátolt meg a NAV

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. június 19.
Rovat:

Ezrével tettek tavaly bejelentést a hazai bankok és más szolgáltatók az adóhatóság pénzmosás és terrorizmus finanszírozása ellen küzdő információs irodájánál – írja a Magyar Idők.


A múlt esztendőben több mint száz tranzakciót akasztottak meg azért, hogy a büntetőeljárás sikerét garantálják, ezzel ötmilliárd forint továbbutalása elé gördült akadály – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Volt például olyan bank, amely egymaga több mint kétezer alkalommal kereste meg a NAV egységét. Nem tétlenkedtek ugyanakkor a pénzváltók sem, hiszen tavaly majdnem nyolcszázszor fordultak a különleges szervezethez. Néhány alkalommal könyvelő, ügyvéd, közjegyző, postai szolgáltató és kaszinó is küldött információkat, hét esetben pedig az államkincstár is jelentkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal irodájánál.

[htmlbox art_tukor]

123 esetben büntetőeljárás miatt gördítettek akadályt a pénzek továbbítása elé, s az így biztonságba helyezett summa meglehetősen tetemesre rúgott: 1,7 milliárd forint mellett majdnem 11 millió euró és harmincezer dollár ügyében tettek lépést az arra jogosultak. Vagyis – átszámítva – összesen több mint ötmilliárd forint akadt fenn a bűnüldözés hálóján – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek:


Már visszakérhető a bérbe vett autó áfájának fele
2019. január 22.

Már visszakérhető a bérbe vett autó áfájának fele

Év elejétől változtak az autók bérlésére vonatkozó áfalevonás szabályai, vagyis bizonyos esetekben a bérlőnek már érdemes és indokolt lehet a bérleti díj áfájának 50%-át visszaigényelnie a sokszor hosszadalmas adminisztrációs eljárás helyett, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Online számlaadatok: ellenőriz a NAV
2019. január 22.

Online számlaadatok: ellenőriz a NAV

Az adóhatóság megyei (fővárosi) igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőrzéseket végeznek azon online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózóknál, akik a rendelkezésükre álló kontrolladatok alapján nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítéseikről.

Ingatlan átruházás: változnak a szabályok
2019. január 21.

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.