Több milliárdnyi pénzmosást gátolt meg a NAV

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. június 19.
Rovat:

Ezrével tettek tavaly bejelentést a hazai bankok és más szolgáltatók az adóhatóság pénzmosás és terrorizmus finanszírozása ellen küzdő információs irodájánál – írja a Magyar Idők.


A múlt esztendőben több mint száz tranzakciót akasztottak meg azért, hogy a büntetőeljárás sikerét garantálják, ezzel ötmilliárd forint továbbutalása elé gördült akadály – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Volt például olyan bank, amely egymaga több mint kétezer alkalommal kereste meg a NAV egységét. Nem tétlenkedtek ugyanakkor a pénzváltók sem, hiszen tavaly majdnem nyolcszázszor fordultak a különleges szervezethez. Néhány alkalommal könyvelő, ügyvéd, közjegyző, postai szolgáltató és kaszinó is küldött információkat, hét esetben pedig az államkincstár is jelentkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal irodájánál.

[htmlbox art_tukor]

123 esetben büntetőeljárás miatt gördítettek akadályt a pénzek továbbítása elé, s az így biztonságba helyezett summa meglehetősen tetemesre rúgott: 1,7 milliárd forint mellett majdnem 11 millió euró és harmincezer dollár ügyében tettek lépést az arra jogosultak. Vagyis – átszámítva – összesen több mint ötmilliárd forint akadt fenn a bűnüldözés hálóján – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek:


Nagyot nőttek az adóbevételek
2018. szeptember 24.

Nagyot nőttek az adóbevételek

Áfából és személyi jövedelemadóból mintegy 170 milliárd forinttal több bevételt számoltak el, mint 2017 első nyolc hónapjában.

Marad 120 forint a benzin jövedéki adója
2018. szeptember 24.

Marad 120 forint a benzin jövedéki adója

Nem változik októbertől az üzemanyagok jövedéki adója, mivel az adóhatóság által vizsgált időszakban 50 dollár fölött maradt az ásványolaj Brent napi jegyzések alapján meghatározott hordónkénti átlagára.

Közvetett adózás Írországban
2018. szeptember 24.

Ha valaki az előző, az Egyesült Királyság közvetett adózását érintőlegesen taglaló cikk alapján, annak néhány elemét kívánatosnak találná hazánkban is bevezetni, akkor mit fog szólni, ha egy kicsit beletekintünk az ír példába.