Tovább lehet pályázni a kormánynegyedre


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság egy héttel meghosszabbította az új kormányzati negyed első ütemére, a minisztériumoknak helyet adó kormányzati épületegyüttes megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárás jelentkezési határidejét – értesült a Napi Gazdaság.

A meghosszabbított határidő miatt a befektetők augusztus 3-án 11 óráig pályázhatnak – írja a Napi Gazdaság.

A módosítást technikai okok indokolták – nyilatkozta a lapnak Szuhanyik Zoltán, a lebonyolító Econ Trust Kft. közbeszerzési szakértője. A dokumentációt továbbra is 480 ezer forintért lehet megvásárolni.

Forrás: FigyelőNetKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.