Trauma, erőszak, agresszív adófizető – kórházban végezte a francia ügyintéző

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. június 5.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olyan idegesség tört rá egy francia adófizető állampolgárra az adóbevallás határideje előtt néhány órával, hogy végül megharapta az őt nyugtatgató adóhivatali tisztviselőt.

A férfi az észak-franciaországi Dunkerque településének adóhivatalában szeretett volna tájékoztatást kapni, de hirtelen agresszívvá vált, és azzal fenyegette meg az őt kiszolgáló tisztviselőt, hogy megveri. A hivatal szóvivője, Beatrice Ciolczyk úgy nyilatkozott, hogy a kétségbeesett adófizető végül beleharapott a hivatal alkalmazottjába. ˝Nagyon erőszakos volt. A dolgozók és a várakozó emberek traumába kerültek a viselkedése láttán˝ – mondta a szóvivő.

A megharapott hivatalnokot kórházba szállították, a férfit pedig letartóztatta a rendőrség. A hivatal nem közölte, hogy az adófizetőnek volt-e tartozása az állam felé.

Forrás: Hírszerző


Kapcsolódó cikkek:


Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel
2021. március 5.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják
2021. március 5.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják

Az egész márciusi hónapra elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is. A katásoknak sem kell fizetniük márciusban.

Kata, kiva: fontos kérdések és válaszok
2021. március 5.

Mikor kell pontosan különadót fizetnie a katás vállalkozásnak? Mi számít katás bevételnek? A veszélyhelyzet adókönnyítései, költségtérítései milyen kapcsolatban vannak a kiva alapjával? Fontos kérdések és válaszok az Adó szaklapból.