Trauma, erőszak, agresszív adófizető – kórházban végezte a francia ügyintéző


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olyan idegesség tört rá egy francia adófizető állampolgárra az adóbevallás határideje előtt néhány órával, hogy végül megharapta az őt nyugtatgató adóhivatali tisztviselőt.

A férfi az észak-franciaországi Dunkerque településének adóhivatalában szeretett volna tájékoztatást kapni, de hirtelen agresszívvá vált, és azzal fenyegette meg az őt kiszolgáló tisztviselőt, hogy megveri. A hivatal szóvivője, Beatrice Ciolczyk úgy nyilatkozott, hogy a kétségbeesett adófizető végül beleharapott a hivatal alkalmazottjába. ˝Nagyon erőszakos volt. A dolgozók és a várakozó emberek traumába kerültek a viselkedése láttán˝ – mondta a szóvivő.

A megharapott hivatalnokot kórházba szállították, a férfit pedig letartóztatta a rendőrség. A hivatal nem közölte, hogy az adófizetőnek volt-e tartozása az állam felé.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.