Trauma, erőszak, agresszív adófizető – kórházban végezte a francia ügyintéző


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olyan idegesség tört rá egy francia adófizető állampolgárra az adóbevallás határideje előtt néhány órával, hogy végül megharapta az őt nyugtatgató adóhivatali tisztviselőt.

A férfi az észak-franciaországi Dunkerque településének adóhivatalában szeretett volna tájékoztatást kapni, de hirtelen agresszívvá vált, és azzal fenyegette meg az őt kiszolgáló tisztviselőt, hogy megveri. A hivatal szóvivője, Beatrice Ciolczyk úgy nyilatkozott, hogy a kétségbeesett adófizető végül beleharapott a hivatal alkalmazottjába. ˝Nagyon erőszakos volt. A dolgozók és a várakozó emberek traumába kerültek a viselkedése láttán˝ – mondta a szóvivő.

A megharapott hivatalnokot kórházba szállították, a férfit pedig letartóztatta a rendőrség. A hivatal nem közölte, hogy az adófizetőnek volt-e tartozása az állam felé.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. június 27.

A magyar áfa-bevallás sajátosságai (3. rész)

A magyar áfabevallás progresszívnek tekinthető abból a szempontból, hogy az adóalanyoknak lehetőségük van kezdeményezni a bevallásuk alapján képződött követelésük faktorálását.