Új helyet kereshet több száz trafikos

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. április 1.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több száz trafik költözik új helyre egy tavalyi kormányrendelet-módosítás értelmében, amely szerint idén május 30-ától nem működhet dohánybolt a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzletekben és a benzinkutakon.


A trafikosok helyzetét nehezíti, hogy egy másik, új szabály szerint nem létesülhet dohányárusító hely egy másik dohánybolt bejáratától számított 200 méteres távolságon belül.

Az új Ptk.: amit egy munkajogásznak tudnia kell – szakmai előadássorozat

Az egyes előadásokra külön-külön is jelentkezhet! A teljes előadássorozat ára magában foglalja az áprilisban megjelenő új Kommentár a Munka törvénykönyvéhez című kiadványt.

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

Az eredeti elképzelések szerint a nagy boltok és iskolák mellett nem lehetett volna dohánybolt, a fiatalok érdekében. Ez annyiban változott, hogy iskolák mellett mégis lehet cigit árulni, benzinkúton viszont nem – írja az Index.

A trafikok új helyének kiválasztásánál az esetleges vitás távolságokat a NAv emberei mérik majd ki.


Kapcsolódó cikkek:


Közeledik a transzferár-nyilvántartás határideje
2021. március 2.

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek.

Brexit – így alakuk a magánszemélyek adózása
2021. március 2.

Cikksorozatunkban témakörönként végigvesszük a Brexit okozta változásokat az egyes adónemeket, egyéb közterheket, vámokat érintően. Elemzéseinket egy mindenkihez nagyon közel álló területtel kezdjük: a magánszemélyek személyi jövedelemadózásával.

NAV: március 15-től lesznek elérhetőek az szja-bevallási tervezetek
2021. március 1.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már öt éve automatikusan készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, ezáltal a NAV-hoz nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói igazolásokat beküldeni, hanem az adózónak kell megőriznie azokat az öt éves elévülési idő végéig.