Újabb cigarettadrágulást hozhat az adóemelés


Dobozonként 1700-1800 forintra drágulhat a cigaretta az áprilisi adóváltozás hatására – írja a Világgazdaság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisát elemezve, a korábbi adó- és áremelések összefüggései alapján megállapítható, hogy a cigaretták átlagára a jövő hónaptól várhatóan csaknem 1700 forint lesz, és a felső kategóriás termékekért 1800 forintot is elkérhetnek. A tasakos termék ugyancsak 1700 forint lehet, míg az e-cigaretták töltőfolyadéka milliliterenként 5 forinttal 30 forintra emelkedik tovább – derül ki a Világgazdaság cikkéből.

A lap szerint a januári adóemelés előtt a dohányboltok már decemberben elkezdtek árat emelni, ezért, az iparági várakozások szerint a közelgő április 1-jei adóváltozás hatása is hamarosan megjelenik.

Az idei kétlépcsős jövedékiadó-emelésnek külső oka van, de a vonatkozó európai uniós szabályozás újragondolása már zajlik.Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Nem tisztességes bírságkedvezményért elvenni a jogorvoslati jogot

„Fogadd el még akkor is, ha nem érzed jogszerűnek, mert fele annyit fizetsz.” Ez akár egy NAV hirdetés szlogenje is lehetne. És talán nem is lenne különös mindez, ha nem arról lenne szó, hogy a NAV egy hatósági jogalkalmazó, és az ezeknek a szlogeneknek teret engedő jogszabály az adóigazgatási eljárás szabályrendszere.

2021. szeptember 17.

Dante-700 – Dante élete (1. rész)

Dante, a világirodalom egyik legnagyobb alakja 700 éve hunyt el. Főműve, az Isteni színjáték nehéz olvasmány, de ennek ellenére az értő irodalmárok a legmagasztosabb jelzőkkel illetik. Nem véletlenül, hiszen a nyugati kultúrára gyakorolt hatása egyedülálló, az irodalom, a zene, a képzőművészet, a filmművészet egyaránt sokat merített Dante nagyeposzából.