Újabb cigarettadrágulást hozhat az adóemelés


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dobozonként 1700-1800 forintra drágulhat a cigaretta az áprilisi adóváltozás hatására – írja a Világgazdaság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisát elemezve, a korábbi adó- és áremelések összefüggései alapján megállapítható, hogy a cigaretták átlagára a jövő hónaptól várhatóan csaknem 1700 forint lesz, és a felső kategóriás termékekért 1800 forintot is elkérhetnek. A tasakos termék ugyancsak 1700 forint lehet, míg az e-cigaretták töltőfolyadéka milliliterenként 5 forinttal 30 forintra emelkedik tovább – derül ki a Világgazdaság cikkéből.

A lap szerint a januári adóemelés előtt a dohányboltok már decemberben elkezdtek árat emelni, ezért, az iparági várakozások szerint a közelgő április 1-jei adóváltozás hatása is hamarosan megjelenik.

Az idei kétlépcsős jövedékiadó-emelésnek külső oka van, de a vonatkozó európai uniós szabályozás újragondolása már zajlik.Kapcsolódó cikkek

2022. december 6.

Kisokos az innovációs járulékról

Cikkünkben ismertetjük az innovációs járulék szabályozását, elmondjuk, miként mentesülnek a járulékfizetés alól a kkv-k, és külön kitérünk a járulék és a kiva viszonyára.

2022. december 5.

Varga Mihály reagált Matolcsy éles bírálatára

A jegybank elnökének igaza van abban, hogy baj van, de a baj mindenkit érint: a magas energiaárak egész Európában recesszió felé viszik a gazdaságokat – közölte a pénzügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.