Vágott dohányra csapott le a NAV

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. szeptember 2.
Címkék: , ,
Rovat:
A kocsiban ülők elmondása szerint a dohányt az autópálya szélén találták, és éppen a miskolci NAV kirendeltségébe vitték leadni, ám a pénzügyőrök csak feljelentették őket – derül ki a NAV honlapján közölt hírből.

A pénzügyőrök a kora hajnali órákban az M3-as autópályán állítottak meg egy autót, amiben két férfi utazott. Az autó ellenőrzésekor, az utastérből és csomagtérből 10 zsák került elő, melyek  összesen 196 kilogramm vágott dohányt tartalmaztak.

A kocsiban ülők elmondása szerint a füstölnivalót tartalmazó zsákokat az autópálya szélén találták, és éppen a miskolci NAV kirendeltségébe igyekeztek, ahol le akarták adni azokat.

A több mint 18 millió forint értékű dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták, a sofőr és utasa ellen pedig költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek.

(nav.gov.hu)


Kapcsolódó cikkek:


Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó bűnbandákra csapott le a NAV
2019. november 15.

Egy héten belül két, gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó bűnbandát is kiiktatott a piacról a NAV. Az egymástól függetlenül működő dunántúli céghálózatok összesen több mint egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek. Az elkövetők vagyonukkal felelnek a csalásért.

Hamis karórákra csapott le a NAV
2020. augusztus 5.

Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás. Becslés alapján a hamisítványokkal 164 millió forint kárt okoztak.