Változnak a türkmén vámszabályok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A türkmén vámhatóság szabályozásában bekövetkező változásokról tett közzé tájékoztatást a NAV a honlapján.


Türkmenisztán bécsi nagykövetsége hivatalos jegyzékben küldött tájékoztatást a türkmén vámhatóság szabályozásában 2017. február 15-től bekövetkező változásokról olvasható az adóhatóság honlapján.

 A fenti időponttól kezdődően a türkmén vámhatóság a beérkező szállítmányokhoz a feladó ország vámáru-nyilatkozatának másolati példányát is megköveteli.Kapcsolódó cikkek

2022. szeptember 23.

Rezsizsebbel bővítené a cafeteriát a VOSZ

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége azt javasolja a kormánynak, hogy terjessze ki a vállalati rezsitámogatást, fokozza az energetikai beruházások támogatását, vizsgálja felül az árképzést és indítsa újra az operatív tanácskozásokat az energiaválság hatásainak enyhítésére – közölte a VOSZ a cégekkel történt egyeztetések alapján összeállított javaslatcsomagjáról.

2022. szeptember 23.

Közeleg a külföldi áfa visszaigénylésének határideje

Sokan talán nem is tudják, hogy a külföldön felszámított áfa rengeteg esetben visszaigényelhető, pedig ezzel akár komoly összegeket is visszaforgathatnak a vállalkozásukba. Gyányi Tamás adószakértő, a WTS Klient senior partnere figyelmeztet ugyanakkor: aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, az igyekezzen, mert a tavalyi számlákra már csak szeptember 30-ig lehet visszaigényelni az áfát, utólag a kérelem nem pótolható.