Varga: a grúzok jobban csinálták a kasszacserét

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. március 27.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a tárca apparátusa ma már máshogy futna neki az online kasszák bevezetésének. Varga a Heti Válasznak adott interjúban elmondta azt is: az év második felében várható érdemi információ arról, hogy az egykulcsos adórendszerben milyen finomhangolást kell esetleg végrehajtani.


A lap csütörtöki lapszámban megjelenő interjúban Varga Mihály elmondta: már több mint 62 ezer online kassza van bekötve az adóhatósághoz, amit – ahhoz képest, hogy tavaly februárban jelent meg a rendelet – szép eredménynek tart.

Az új Ptk.: amit egy munkajogásznak tudnia kell – szakmai előadássorozat

Az egyes előadásokra külön-külön is jelentkezhet! A teljes előadássorozat ára magában foglalja az áprilisban megjelenő új Kommentár a Munka törvénykönyvéhez című kiadványt.

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

A vártnál lassabb indulást azzal magyarázta, hogy tízezer kassza körülbelül egymilliárd forintba kerül, ekkora tételt ritkán tud egyetlen gyártó egymaga finanszírozni, s a forgalmazóknak sem volt ennyi likvid forrásuk.

“A grúzok ezt jobban csinálták. Ott a kormány két típust legyártatott, s a kereskedők abból választhattak. Biztos vagyok benne, hogy ma már a minisztérium apparátusa is máshogy futna neki a bevezetésnek” – jelentette ki.

A devizahitelesekről szólva kifejtette, arra nem lát lehetőséget, hogy az árfolyamgátba belépett devizaadósok gyűjtőszámláján halmozódó tartozást lenullázzák. Megerősítette: mivel az Alkotmánybíróság (Ab) az egyoldalú szerződésmódosítással és az árfolyamréssel kapcsolatban nem foglalt állást, szükség van az Európai Bíróság állásfoglalására és a Kúria jogegységi döntésére ahhoz, hogy ha a parlament ebben a kérdésben jogszabályt alkot, az kikezdhetetlen legyen.

Adó-kódex Számvitel 2014

A márciusban megjelenő kiadvány a számviteli változások gyakorlatias, példákkal illusztrált magyarázatait és a hatályos számviteli számviteli törvényt is tartalmazza. Megrendelés itt

Rendelje meg a TB és a Számviteli kódexet együtt, egy kiadvány áráért!

A miniszter a lapnak beszélt arról is, hogy az év második felében várható érdemi információ arról, hogy az egykulcsos adórendszerben milyen finomhangolást kell esetleg végrehajtani. Egy biztos: a járulékrendszerben még lenne lehetőség a további csökkentésre a nyugdíj-, illetve az egészségügyi kassza teherbírására való tekintet mellett is – mondta a lapnak.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


A COVID-19 világjárvány következményeinek kezelése a transzferárazásban
2021. március 3.

A világjárvány nyomán a transzferárak kapcsán több a bizonytalanság, mint bármikor korábban. A NAV szakemberei a minap részleteiben is ismertették álláspontjukat a transzferár-szakmával, és megerősítették: az OECD és az adóhatóság korábban közzétett iránymutatásai továbbra is érvényesek.

Közeledik a transzferár-nyilvántartás határideje
2021. március 2.

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek.