Vidéken is aktívak a NAV revizorai

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. június 11.
Rovat:

A NAV nem pusztán a fővárosban ellenőriz kiemelten, másfelé is számíthatunk a revizorok felbukkanására – derül ki a NAV adótraffipax előrejelzéséből


A NAV szakemberei június 11. és 13. között Pécsett, Szentlőrincen, Szigetváron és Sellyén végeznek ellenőrzéseket.

A próbavásárlások során a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást és az áruk eredetét vizsgálják a vendéglátóhelyeken, a kávézókban, cukrászdákban és fagylaltozókban. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet, főként a szezonális tevékenységet végzőknél.

Megyeszerte számíthatnak a revizorok felbukkanására a fesztiválokra, rendezvényekre kitelepülők, így – kiváltképpen – a pécsi Sétatér fesztiválon árusító vendéglátók és kereskedők is. 

[htmlbox art_tukor]

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. június 11. és 15. között Székesfehérváron és Dunaújvárosban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét és  az online pénztárgépek megfelelő használatát.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. júniusban fokozottan ellenőrzik a megye területén a cukrászdákat, fagylaltozókat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. Revizorok természetesen nem csak az “adótraffipax” által előrejelzett helyeken ellenőrizhetnek.


Kapcsolódó cikkek:


Adócsökkentés jön Horvátországban
2018. szeptember 21.

Áfacsökkentés, személyi jövedelmi adó csökkentés, idegenforgalmi adó mérséklése, járulékok eltörlése – a munkáltatók szerint azonban mindez kevés.

Kamat, adósság, elengedés, devizahitel (2. rész)
2018. szeptember 21.

A kamatszedés tiltása a kereszténység egyik alapvető törvénye volt. Az első ezredfordulót követően kezdett ez a tiltás enyhülni, és ebben szerepük volt a pápáknak, tudósoknak, de leginkább a pénzkereskedelemmel foglalkozó személyeknek, családoknak. A sorozat második részében a reneszánsz időszakával, előzményeivel, utóhatásaival foglalkozunk.