Vigyázzunk az önjelölt adószakértőkkel!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kevesebb mint két hetük maradt az szja-bevallás elkészítésére és postázására azoknak, akik nem kértek, illetve nem kérhettek munkáltatói vagy adóhatósági adómegállapítást. Azokról, akik úgy érzik (a netes segítség ellenére), hogy egyedül nem boldogulnak ezzel a feladattal, a szakemberek már ezer forinttól leveszik ezt a terhet.

Megbízás előtt azonban érdemes tisztázni a felelősségi kérdéseket, hiszen hiba esetén az esetleges bírságot, pótlékot nekünk kell megfizetnünk. A piac szereplőinek tapasztalatai szerint a tavalyi évhez képest kismértékben növekedett a kereslet az szja-bevallással kapcsolatos szolgáltatásokra, de az önbevallók zöme még mindig inkább maga bajlódik a feladattal. Számukra jó hír viszont, hogy kötelezettségük megszűnése ellenére sem az önkormányzatok, sem az egyetemek, sem pedig a tárcák nem hagyják magukra dolgozóikat a bevallási időszak nehézségei közepette. A versenyszférában sem hátráltak ki a cégek a pluszköltséget jelentő adóbevallási tevékenység mögül: ahol nem készítik el, ott segítséget biztosítanak a dolgozóknak.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.