Vigyázzunk az önjelölt adószakértőkkel!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kevesebb mint két hetük maradt az szja-bevallás elkészítésére és postázására azoknak, akik nem kértek, illetve nem kérhettek munkáltatói vagy adóhatósági adómegállapítást. Azokról, akik úgy érzik (a netes segítség ellenére), hogy egyedül nem boldogulnak ezzel a feladattal, a szakemberek már ezer forinttól leveszik ezt a terhet.

Megbízás előtt azonban érdemes tisztázni a felelősségi kérdéseket, hiszen hiba esetén az esetleges bírságot, pótlékot nekünk kell megfizetnünk. A piac szereplőinek tapasztalatai szerint a tavalyi évhez képest kismértékben növekedett a kereslet az szja-bevallással kapcsolatos szolgáltatásokra, de az önbevallók zöme még mindig inkább maga bajlódik a feladattal. Számukra jó hír viszont, hogy kötelezettségük megszűnése ellenére sem az önkormányzatok, sem az egyetemek, sem pedig a tárcák nem hagyják magukra dolgozóikat a bevallási időszak nehézségei közepette. A versenyszférában sem hátráltak ki a cégek a pluszköltséget jelentő adóbevallási tevékenység mögül: ahol nem készítik el, ott segítséget biztosítanak a dolgozóknak.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 27.

A magyar áfa-bevallás sajátosságai (3. rész)

A magyar áfabevallás progresszívnek tekinthető abból a szempontból, hogy az adóalanyoknak lehetőségük van kezdeményezni a bevallásuk alapján képződött követelésük faktorálását.