Vöröslencse krémleves Pankucsi-módra (x)
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Az ADÓ szaklap neves szerzői 30 perc alatt elkészíthető ételeket ajánlanak a Vacsóra-kódexben, az Adó-kódex gasztronómiai különszáméban. Most Pankucsi Zoltán adóügyekért felelős helyettes államtitkár, az ADÓ szaklap szerkesztőbizottsági tagja receptajánlata következik: így készíti a Vöröslencse krémlevest kolbásszal. A Vacsora-kódexet itt vásárolhatja meg.
A krémlevesek a hűvös őszi és téli esték szívet és lelket melengető ételei. Míg a legtöbb lencseféle főzési ideje egy órát is igénybe vehet, addig a vöröslencse percek alatt megpuhul. Válasszunk hozzá finom, jó minőségű füstölt kolbászt, amely tökéletesen megkoronázza ezt a tartalmas, laktató levest.
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
A vöröslencsét 1-1,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, darabolt paprikát, répát és az egészben hagyott kolbászt. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe mártjuk és a héját lehúzzuk, majd négyfelé vágjuk és azt is a lencséhez adjuk. Sózzuk borsozzuk, majd kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük. Ekkor a kolbászt kivesszük, szeletekre vágjuk és félretesszük. A levest a zöldségekkel együtt botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint fűszerezzük, ha túl sűrű kevés vizet teszünk még hozzá és közepes lángon összeforraljuk. Pirított kenyérkockákkal és a kolbászkarikákkal tálaljuk.
A Vacsora-kódex tavalyi sikerén és népszerűségén felbuzdulva idén az adózási és számviteli terület legnevesebb szerzői osztják meg velünk kedvelt ételeik receptjét, így a Vacsora-kódexben megismerheti többek között dr. Farkas Alexandra, Kardos Péter, Kiss-Csukás Sándor, dr. Kovács Ferenc, Lenkei Zoltán, dr. Szakács Imre, Tóth Mihály, dr. Varga Árpád és dr. Vámosi-Nagy Szabolcs kedvenc receptjét. A Vacsora-kódex itt rendelhető meg.