160 milliárd forintos pályázati felhívás várható – érdemes felkészülni!


A Niveus Consulting Group szerint a K+F pályázatokra rendelkezésre álló források akár már 2025-ben elfogyhatnak, ezért a cégeknek érdemes minél előbb pályázniuk az innovációs projektekre. A pályázatok iránti érdeklődés rendkívüli, ezt jelzi, hogy a „2024-1.1.1-KKV-FÓKUSZ” pályázatot hat nap alatt le kellett zárni, mert a támogatási igények kétszeresen meghaladták az 50 milliárd forintos keretösszeget.

Bagdi Lajos, a Niveus Consulting Group partnere felhívta a figyelmet, hogy a legnagyobb K+F pályázati forrás, a 160 milliárd forintos GINOP PLUSZ-2.1.1. felhívása is hamarosan megjelenik, amelyen az egészségügy, a körforgásos gazdaság és a digitalizáció területén innoválni kívánó cégek indulhatnak. A pályázatok beadása 2024 őszétől szakaszosan fog történni 2025 második negyedévéig, de a pályázat benyújtásának feltétele a szakmai előminősítés megszerzése, amelyet a pályázat beadási határideje előtt 90 nappal már kezdeményezni érdemes – figyelmeztetett a szakértő.

A Niveus Consulting Group, amely többek között pályázati tanácsadással is foglalkozik, azt javasolja a potenciális pályázóknak, hogy már most kezdjék el a felkészülést és a szükséges dokumentációk összeállítását, hogy időben benyújthassák pályázataikat. Bagdi Lajos szerint a K+F tevékenységek iránti igény és elkötelezettség jelentős Magyarországon, és az elérhető támogatások nem csak a vállalatok fejlődését segítik, hanem pénzügyi segítséget is jelentenek az innovációs ökoszisztéma erősödéséhez.

Forrás: Niveus Consulting Group


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Tizenegy százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén – közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

2024. július 12.

KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).