A 4iG megvásárolja a PR-Telecom százszázalékos tulajdonrészét


A 4iG megvásárolja a PR-Telecom Távközlési Zrt. (PR-Telecom) százszázalékos tulajdonrészét, az akvizíció mintegy 250 ezer háztartással, és 55 ezer vezetékes előfizetővel növeli a vállalatcsoport ügyfélbázisát, míg vezetékes infrastruktúrája 3400 kilométer hálózattal bővül – közölte a 4iG magyarországi regionális vezetékes távközlési szolgáltató pénteken.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2024. negyedik negyedévében zárulhat. A tulajdonosváltás a PR-Telecom ügyfeleit nem érinti, a szolgáltatásokat a továbbiakban is változatlan formában és a már megszokott minőségben vehetik igénybe.

A tájékoztatás szerint a 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. pénteken adásvételi szerződést kötött a regionális távközlési szolgáltató PR-Telecom Zrt. megvásárlásáról. A magyar tulajdonban lévő PR-Telecom saját hálózati infrastruktúrával rendelkezik, televíziós-, internet- és vezetékes hangszolgáltatásai tíz vármegyében, közel kétszáz településen érhetők el.

Ismertetik, hogy a PR-Telecom Zrt. 25 éves múltra tekint vissza. Alapítása óta kizárólagos magyar tulajdonban van, jelenleg 160 munkavállalót foglalkoztat. A szolgáltató tíz vármegyében, több mint kétszáz településen kínál kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást, ügyfeleinek száma az elmúlt években dinamikusan növekedett.

Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója a közleményben kifejtette, a tranzakció révén tovább erősíthetik vezető szerepüket a vezetékes szolgáltatási szegmensben, egyes területeken pedig az akvizíció kiválthatja az idő- és forrásigényes hálózatbővítési beruházásokat.

A PR-Telecom korábbi tulajdonosai az adás-vételi ügylet lezárását követően is részt vesznek a társaság irányításában. A vezérigazgatói pozíciót a cég jelenlegi igazgatóságának tagja, Szunyoghné Fojt Marina tölti be a tranzakció után, az operatív igazgató pedig Fojt Zoltán marad – tájékoztatott a 4iG.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, pénteken délelőtt a papír árfolyama 800 forint körül alakult. A 4iG részvényei az elmúlt egy évben 653 forint és 880 forint között mozogtak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Tizenegy százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén – közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

2024. július 12.

KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).