Augusztusban csak 2,1 százalékos volt az ipari termelés visszaesése Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. október 6.
Címkék: , ,
Rovat:
Az ipari termelés augusztusban 2,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól a júliusi 8,1 százalékos visszaesés után – a járműgyártás felhúzta az eredményeket.

Augusztusban a feldolgozóipar alágainak többségében csökkent a termelés az egy évvel korábbihoz képest. A legnagyobb súlyú járműgyártásban ugyanakkor nagyobb mértékű növekedést jelzett a statisztikai hivatal a júliusi 13,2 százalékos és az első héthavi 24,4 százalékos visszaesést követően. A szintén jelentős súlyú számítógép, elektronikai, optikai termékek gyártásában a júliusi 2,3 százalékos emelkedés után ismét szerény növekedést mértek, míg az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában 0,3 százalékos csökkenésből fordult újra növekedésbe a termelés éves összehasonlításban.

Augusztusban az éves csökkenés mértéke 34,8 százalékponttal kisebb volt, mint áprilisban.

Az előző hónaphoz viszonyítva 6,8 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás augusztusban, az áprilisi termelés volumenét pedig 56 százalékkal haladta meg.

Az év első nyolc hónapjában 11,0 százalékkal kisebb volt az ipari termelés, mint a múlt év azonos időszakában – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik
2020. október 22.

Automatikusan meghosszabbodik a hitelmoratórium, csak azt kell külön jelezni az érintetteknek, ha mégis tovább fizetnék hitelük törlesztőrészleteit - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Nyakunkon az e-fizetés határideje
2020. október 22.

A kereskedelmi törvény módosítása után jövő januártól minden online pénztárgéppel rendelkező kereskedőnek biztosítania kell valamilyen elektronikus fizetési megoldást vásárlói számára. Milyen lehetőségekkel élhet az érintett nagyjából 60 ezer kereskedő, milyen változást hozhat az üzletmenetben az e-fizetés?

75 millió forintos bírságot szabott ki a GVH a Heinekenre
2020. október 21.

75 millió forintos bírságot szabott ki a GVH a Heinekenre

A GVH megállapította, hogy a Heineken nem megfelelően igazolta a kizárólagos szerződésekkel értékesített sör mennyiségének csökkentésére vonatkozó vállalásait, ezért a hatóság bírságot szabott ki a cégre.