Brutális az Erste vesztesége


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az előzetes, konszolidált, nem auditált, nemzetközi számviteli szabályok alapján készült gyorsjelentése szerint az Erste Bank Hungary Zrt. adózás utáni vesztesége 157,6 milliárd forint volt az előző évi 109 milliós profit után – közölte a bank csütörtökön. A pénzintézet mérlegfőösszege 3253 milliárd forint volt az év végén, ami éves szinten 9 százalékos növekedést jelent.


A tavalyi utolsó negyedévben egyedül a végtörlesztés 59,6 milliárd forint veszteséget okozott az Erste Banknak, így tavaly az egész éves negatív tendenciák miatt a társaság céltartalékainak állománya 237,32 milliárd forintra emelkedett – közölte Jelasity Radovan elnök-vezérigazgató. Az Ersténél mintegy 25 000 ügyfél élt a végtörlesztés lehetőségével, ők összesen 157 milliárd forintot fizettek vissza, a végtörlesztés piaci értéken a banknál 216,6 milliárd forint követelést érintett.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 22.

Nagy kihívás a karbonsemlegesség elérése

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá. „A cégvezetők tisztában vannak azzal, hogy iparáguk környezeti lábnyoma számottevő – de saját szerepüket kedvezőbbnek ítélik meg, mint az iparágukét” – mutatta be a K&H fenntarthatósági indexe mögött meghúzódó kutatás eredményeit Suba Levente, a pénzügyi csoport fenntarthatósági vezetője.