Csalódást okozott a német ipari termelési adat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyar gazdaság szempontjából is fontos adat a várt pozitív helyett negatív irányba változott.

Augusztusban 0,3 százalékkal csökkent a szezonálisan és naptárhatással kiigazított ipari termelés Németországban az előző havihoz képest – jelentette hétfőn a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis. Júliusban 1,3 százalékkal csökkent az ipari termelés egy hónap alatt, augusztusra pedig 0,4 százalékos növekedést vártak a piacok.

A feldolgozóiparban 0,1 százalékkal csökkent a termelés az előző havihoz képest. A beruházási javak termelése 0,7 százalékkal csökkent, a fogyasztási cikkeké pedig 1,4 százalékkal esett vissza. Az alapanyagok termelése ezzel szemben 0,1 százalékkal nőtt. Emelkedett az energiatermelés is augusztusban, 1,3 százalékkal haladta meg az előző havit. Az építőipari termelés viszont 1,8 százalékkal csökkent.

Az egy évvel korábbihoz képest augusztusban az ipari termelés 0,1 százalékkal csökkent, júliusban pedig 1,5 százalékkal emelkedett.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 1.

Több mint száz adventi programmal készültek a Tourinformok

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felhívására 41 Tourinform iroda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben a négy adventi hétvégén 114 programmal várják az érdeklődőket – közölte az MTÜ pénteken.

2023. december 1.

Idén csaknem 400 online piacteres csalásról érkezett bejelentés

Az utóbbi időben elszaporodtak azok az adathalász támadások, amik az online piactereken hirdetőket veszik célba, idén már csaknem 400 online piacteres csalásról érkezett bejelentés a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetéhez.

2023. december 1.

Lassuló növekedést mutat a novemberi beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított novemberi értéke: 52,2. A válaszadók az előző hónaphoz képest lassuló növekedésről és stagnáláshoz hasonló folyamatokról számoltak be – közölte pénteken a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).