Egyezséggel marasztalnánk a multikat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Negyven multival tárgyal a kormány, hogy a cégek még jobban, még biztosabban érezzék magukat hazánkban – mondta Szijjártó Péter a Gazdasági Rádió műsorában.

Stratégiai megállapodásokat köt a kormány a Magyarországon jelen lévő külföldi tulajdonú nagyvállalatokkal annak érdekében, hogy ezek a cégek nyereségük minél nagyobb részét újra hazánkban fektessék be – közölte Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár pénteken a Gazdasági Rádió műsorában. Az államtitkár szerint mintegy negyven megállapodás megkötését tervezi a kormány a következő hetekben-hónapokban, havonta négy-öt, maximum hat megállapodást írhatnak majd alá.

MEGJELENT – dr. Szakács Imre: Számvitel A-tól Z-ig – 10. bővített, átdolgozott kiadás

A Számvitel A-tól Z-ig tizedik kiadását az olvasók visszajelzései alapján dolgozta át a Complex Kiadó A kiadvány a számviteli törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok alapján mutatja be a számvitel lényegét, összefüggéseit és alapvető tudnivalóit – részletes magyarázatokkal és példákkal.

A Kiadvány a Complex Kiadó webshpojában megvásárolható.

A megállapodásokkal azt szeretnék elérni, hogy ezek az alapvetően külföldi tulajdonú és alapvetően exportra termelő cégek, “még jobban, még biztosabban, még kiszámíthatóbban érezzék itt magukat Magyarországon”, és hogy az itt megtermelt nyereségük minél nagyobb részét újra itt fektessék be – mondta az államtitkár.

Például a Knorr-Bremse-vel a ThyssenKruppal, a Bombardier-vel, a Nokia Siemensszel és az Opellel is tárgyal a kabinet – közölte Szijjártó Péter.

Az együttműködések tartalmáról azt mondta: szeretnék, ha ezek a nagyvállalatok alapvetően magyar beszállítói körrel rendelkeznének, ezért a megállapodásokban kitérnek majd a magyarországi beszállítók felkutatására, termékeik és a szolgáltatásaik bevizsgálására és a minőségi feltételek biztosítására. Számítanak arra is – mondta -, hogy ez a nagyvállalati kör fokozottan bekapcsolódik a közép- és felsőfokú oktatásba, a duális képzésbe, valamint a regionális fejlesztésbe.

Az Egyesült Államokban tett látogatásakor több amerikai vállalat, így a Citigroup, a Delphi, az Oracle, és GE vezetőivel is tárgyaltam, és a magyarországi üzleti környezetről alkotott véleményüket figyelembe véve biztosnak tartom, hogy ha bővítési döntéseket hoznak, akkor Magyarország ott lesz a listájuk élén – fogalmazott az államtitkár.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. január 26.

EY: 4 éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában

Az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése Európában már 2027-re meghaladja az összes többi motortípus forgalmát, amivel a kontinens beelőzi az Egyesült Államokat és Kínát is – derül ki az EY nemzetközi elemzéséből. A tanulmány szerint 2040-re a belső égésű motorral hajtott járművek aránya az összes eladás kevesebb mint 1 százalékára zsugorodik világszerte.