Ellenállóbbá alakítanák Európát Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. szeptember 10.
Címkék: , ,
Rovat:
Az Európai Bizottság elfogadta első stratégiai előrejelzési jelentését, amelyben egy kihívásokkal szemben ellenállóbb Európa felé vezető utat vázolt fel.

A stratégiai előrejelzés támogatja a bizottságot olyan időtálló szakpolitikák és jogszabályok kidolgozásában, amelyek az európai polgárok igényeihez és hosszú távú törekvéseihez egyaránt illeszkednek, valamint összhangot teremt a rövid távú intézkedések és a hosszú távú célkitűzések között.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint a jelentés rávilágít arra, hogy Európának “fenntartható, méltányos, demokratikus átalakulásra van szüksége, és hogy az erőteljes és tartós fellendülés kulcsa az európai ellenállóképesség megerősítése”.

Maros Sefcovic intézményközi kapcsolatokért és tervezésért felelős uniós biztos arra mutatott rá, hogy a koronavírus-járvány sebezhető pontokat tárt fel Európában, amelyeket időtálló szakpolitikák kialakításával lehet csak ellensúlyozni.

A stratégiai előrejelzési jelentés a társadalmi-gazdasági, geopolitikai, zöld és digitális szempontokból vizsgálja az EU ellenállóképességét, és ezen irányvonalak mentén azonosítja azokat a problémákat, amelyekkel közép- és hosszú távon foglalkozni kell – olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


A válsághelyzet miatt megtorpantak a külföldi beruházások Európában
2020. június 15.

A tavaly elindított külföldi beruházások egyharmada állt le Európában a jelenlegi globális gazdasági krízis hatására – derül ki az EY európai működőtőke-befektetéseket (FDI) vizsgáló legfrissebb jelentéséből. Magyarország a rég egyik legvonzóbb célpontjává vált.

500 milliárd eurós alapot javasol Németország és Franciaország
2020. május 19.

Németország és Franciaország egy 500 milliárd eurós (180 ezer milliárd forint) európai uniós alap felállítását javasolja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására - jelentette be a német kancellár és a francia államfő hétfőn.