Felpöröghet a személyi kölcsönök igénylése


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Takarékbank szerint év végére ötszörösére nőhet a személyikölcsön-kihelyezés, a Takarékbanknál április közepéig kihelyezett ötmilliárd forintos volumen az év végére az ötszörösére ugorhat az otthonfelújítási programnak is köszönhetően – közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézet.

Kiemelték: az év első hónapjaiban a korábbinál húsz százalékkal nagyobb összegű, átlagosan 1,7 millió forintos személyi hitelt igényeltek az ügyfelek a banknál.

A hitelfelvételi célok között eddig is népszerű volt a lakásfelújítás, ez most még inkább dominál a tapasztalatok szerint – jegyezték meg. Sokan ugyanis nem a kamattámogatott jelzáloghitelből, hanem személyi hitelből finanszírozzák meg ingatlanuk átalakítását. Emellett főleg autóvásárlásra, nagyobb családi eseményekre, illetve hitelkiváltásra használnak még személyi kölcsönt – tették hozzá.

A közleményben arra is kitértek, hogy az igénylések még mindig nem érik el a világjárvány előtti szintet; mintegy harmadával kevesebben vesznek fel személyi kölcsönt, mint 2019 vagy 2020 első hónapjaiban.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek