Felvásárolta a Data Solutionst a PwC

Szerző: Adó Online
Dátum: 2018. szeptember 17.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A PwC Magyarország több éves együttműködést követően felvásárolta a Data Solutions Kft.-t. – adta hírül közleményében a PwC.

A tíz éve működő magyar hátterű cég fő szolgáltatási területe a prediktív elemzések készítése, az adatbányászat, illetve adattárházak, adatpiacok létrehozása és elemzése. Az akvizíciót követően közel 15 fős szakértői csapattal bővült a világ egyik legnagyobb pénzügyi tanácsadó vállalatának magyarországi irodája.

„Az elmúlt években rengeteg IT-rendszert vezettek be az ügyfeleink, amelyek kiválasztásában, implementálásában mi is segítettük őket. A kiépített üzleti folyamatokat workflow-motorokkal támogatják, ezáltal elképesztően nagy mennyiségű adat keletkezik náluk. A kérdés pedig az, hogy mi fog történni ezekkel az adatokkal, hogyan tudjuk segíteni az ügyfeleinket ezek felhasználásában annak érdekében, hogy például még színvonalasabb legyen az ügyfélkiszolgálásuk. Olyan képességet szerettünk volna megszerezni, amellyel hatékonyan tudjuk a keletkező adatokat kinyerni, feldolgozni és a végén üzletileg releváns eredményeket kivonni belőlük, ezáltal is elősegítve a megfelelő döntéshozatalt a szervezeteknél” – mondta a felvásárlás hátteréről Kerekes Antal, a PwC Magyarország Technológiai tanácsadási területért felelős cégtársa.

A két cég 2016 óta stratégiai partnerként dolgozott közös projekteken – a PwC Magyarország technológiai tanácsadói a digitális stratégia kialakítását végezték, míg a Data Solutions munkatársai többek közöttaz ügyfélszegmentáció, a digitális affinitás és az új digitális szolgáltatások piaci potenciáljának értékelése területén támogatták a folyamatokat. A felvásárlást követően az adatbányász-csapat a PwC Magyarország integráns részeként működik tovább.


Kapcsolódó cikkek:


EY: újdonság a NAV célkeresztjében
2021. február 23.

Idén is közzétette ellenőrzési tervét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyből kiderül, mely területekre fókuszál vizsgálatai során.

Meghosszabbították a távmunka könnyített szabályait
2021. február 23.

Az átmeneti rendelkezések a veszélyhelyzet meghosszabbításával összhangban alkalmazhatók újabb három hónapon át, így május 23-ig állapodhatnak meg a törvényi keretektől eltérően a távmunkáról a munkáltatók és a munkavállalók.

Brexit: az üzleti utak is nehezebbek lettek
2021. február 22.

Az átmeneti időszak lejártával a britek idén már a harmadik országbeli állampolgárokra vonatkozó szabályok szerint utazhatnak be és vállalhatnak munkát Magyarországon.