Gyorsan átírják a tőkepiaci törvényt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy értékpapírokat minősítő és azok kibocsátásához tanácsokat nyújtó cég alapítására kap lehetőséget a tőzsde a tőkepiaci törvény módosítása által. A javaslatot hétfői ülésén támogatta az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.

A kivételes eljárásban tárgyalt változtatást vasárnap nyújtotta be a Pénzügyminisztérium, és arról már kedden szavazhat a Ház. Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára elmondta: a változtatás a befektetők védelmét szolgálja.

A javaslat gyors tárgyalását azzal indokolta, hogy a pénzintézetek már január 1-je óta adhatnak ki értékpapírokat. Cél, hogy ennek során ne bocsáthassanak ki a bankok olyan bonyolult összetételű kötvényeket, mint amilyenek a tíz évvel ezelőtti válságot is kiváltották.

Az államtitkár cáfolta Demeter Márta, a bizottság LMP-s alelnökének felvetését, miszerint a módosítás beterjesztése összefügg az NHB Bank bedőlésével. Kijelentette: a javaslat célja a piac élénkítése.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2015. május 19.

A hét kérdése: devizakereskedésből származó jövedelem adózása

Magánszemélyként devizakereskedést végzek. Az elmúlt időszakban sok egymásnak ellentmondó hírt lehetett olvasni az ebből származó jövedelem adózásáról. Kérem foglalja össze röviden, most mire kell figyelni a devizakereskedelemből származó jövedelem adózásánál.

2018. július 31.

Egyre értékesebbek a tőzsdére lépő cégek

Az elsődleges részvénykibocsátások összértéke három éve a legmagasabb, annak ellenére, hogy csökkent idén a tőzsdére lépő vállalatok száma világszerte – derül ki az EY, globális IPO trendeket elemző jelentéséből. A technológiai, az ipari és a fogyasztási cikkekkel foglalkozó cégek a legaktívabbak a piacon.