Kasszacsere: tízezrek bukhatják a támogatást


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több tízezer kereskedő bukhatja el a pénztárgépek cseréjére szóló állami támogatást, mert a Magyar közlönyben megjelent rendelet szerint az 500 millió forintnál kisebb forgalommal rendelkező cégek csak a január 31-ig üzembe helyezett gépekre kérhetik azt – írja a Népszabadság.


A rendeletben az áll, hogy a szabály alól csak azok a kereskedők jelentenek kivételt, akik tavaly október elseje előtt leadták megrendeléseiket az új pénztárgépekre. Nekik 2014. február 28-ig kell üzembe helyezniük a gépeket.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nagyjából 10 milliárd forintot szán a kasszacsere támogatására, de ha betartják a törvényt, akkor az összegnek jó részét megspórolják. A legfrissebb adatok szerint 140 ezer darab pénztárgépre adtak le megrendelést, a NAV-nál pedig 235 ezer kasszára kértek regisztrációs kódot.Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 23.

Lekapcsolja 3G hálózatát a Magyar Telekom

A Magyar Telekom 2022 második félévétől nem tartja fent tovább 3G hálózatát; a 3G technológia kivezetése a korlátos frekvenciakészlet szempontjából hatékonyabb kihasználást jelent, hiszen a felszabaduló sávokat hosszabb távon 4G-re, 5G-re lehet majd használni – közölte a cég.

2021. szeptember 23.

Lezárult a GVH téglapiaci vizsgálata

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) július végén indított gyorsított ágazati vizsgálatot a kerámia-falazóelemek hazai piaci folyamatainak feltárása érdekében. A nyilvános társadalmi konzultációt követően a hatóság közzétette honlapján a vizsgálat eredményeit összefoglaló jelentését.