Kasszacsere: tízezrek bukhatják a támogatást

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. február 5.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több tízezer kereskedő bukhatja el a pénztárgépek cseréjére szóló állami támogatást, mert a Magyar közlönyben megjelent rendelet szerint az 500 millió forintnál kisebb forgalommal rendelkező cégek csak a január 31-ig üzembe helyezett gépekre kérhetik azt – írja a Népszabadság.


A rendeletben az áll, hogy a szabály alól csak azok a kereskedők jelentenek kivételt, akik tavaly október elseje előtt leadták megrendeléseiket az új pénztárgépekre. Nekik 2014. február 28-ig kell üzembe helyezniük a gépeket.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nagyjából 10 milliárd forintot szán a kasszacsere támogatására, de ha betartják a törvényt, akkor az összegnek jó részét megspórolják. A legfrissebb adatok szerint 140 ezer darab pénztárgépre adtak le megrendelést, a NAV-nál pedig 235 ezer kasszára kértek regisztrációs kódot.


Kapcsolódó cikkek:


A BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabbaknak
2021. március 3.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) azt javasolja, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.