Koronavírus: új hitelprogramokat indít az MFB Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Krízis Hitelprogramot legfeljebb 180 milliárd forintos, a Versenyképességi Hitelprogramot legfeljebb 150 milliárd forintos keretösszeggel indítja útjára az MFB – derül ki egy friss kormányhatározatból.

„A Kormány 1171/2020. (IV. 21.) Korm. határozata a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus világjárvány mikro-, kis- és középvállalkozásokra, valamint nagyvállalatokra gyakorolt gazdasági hatásainak mérséklése érdekében az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság által megvalósításra kerülő hitelkonstrukciókkal kapcsolatos intézkedésekről” címmel közzé tett kormányhatározat szerint a bank Krízis Hitelprogramja legfeljebb 180 milliárd, Versenyképességi Hitelprogramja pedig legfeljebb 150 milliárd forintos keretösszeggel indul.

A kölcsönök kamattámogatása 2022. január 1-től évi 1,58 százalékpont lesz.

A kormányhatározat szerint a hitelkonstrukciók részletszabályait a pénzügyminiszter és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter dolgozza ki.Kapcsolódó cikkek

2021. október 18.

EY: Könnyebb és biztonságosabb lesz a vállalati korrupció bejelentése

Hamarosan minden hazai közép- és nagyvállalatnál lehetővé kell tenni, hogy egy névtelenséget biztosító etikai forródróton keresztül jelenthessék a dolgozók a szabálysértéseket. Az Európai Unió 2021. december 17-ig adott erre időt a több mint 249 főt alkalmazó szervezeteknek – olvasható az EY Adó Online-hoz eljuttatott közleményében.

2021. október 18.

A chiphiány iparra gyakorolt hatása vetekszik a pandémiáéval

Több mint 250 ezerrel kevesebb személyautót gyártanak az idén a chipek hiánya miatt Csehországban, ez a cseh autóipar számára mintegy 200 milliárd koronás (2800 milliárd forint) veszteséget jelent – közölte a cseh autóipari szövetség.

2021. október 15.

OC: drágultak a használt lakások a fővárosban

A fővárosban átlagosan 3,5 százalékkal emelkedett a használt társasházi lakások ára, míg a panelek értéke 7,5, a családi házaké pedig majdnem 11 százalékkal nőtt az év első kilenc hónapjában 2020 azonos időszakához képest – közölte az Otthon Centrum.