Koronavírus: új hitelprogramokat indít az MFB Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. április 22.
Címkék: , , ,
Rovat:
A Krízis Hitelprogramot legfeljebb 180 milliárd forintos, a Versenyképességi Hitelprogramot legfeljebb 150 milliárd forintos keretösszeggel indítja útjára az MFB – derül ki egy friss kormányhatározatból.

„A Kormány 1171/2020. (IV. 21.) Korm. határozata a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus világjárvány mikro-, kis- és középvállalkozásokra, valamint nagyvállalatokra gyakorolt gazdasági hatásainak mérséklése érdekében az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság által megvalósításra kerülő hitelkonstrukciókkal kapcsolatos intézkedésekről” címmel közzé tett kormányhatározat szerint a bank Krízis Hitelprogramja legfeljebb 180 milliárd, Versenyképességi Hitelprogramja pedig legfeljebb 150 milliárd forintos keretösszeggel indul.

A kölcsönök kamattámogatása 2022. január 1-től évi 1,58 százalékpont lesz.

A kormányhatározat szerint a hitelkonstrukciók részletszabályait a pénzügyminiszter és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter dolgozza ki.


Kapcsolódó cikkek:


KSH: 2,2 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévben
2020. május 29.

A szezonálisan, naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 2,0 százalékkal nőtt, az előző negyedévhez viszonyítva 0,4 százalékkal csökkent.

ITM: péntektől lehet pályázni az új kkv-konstrukcióra
2020. május 29.

Péntektől lehet beadni a pályázatokat a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) támogatására indított 50 milliárd forint keretösszegű konstrukcióra, az első kifizetésekre már június első felében sor kerülhet - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

PwC: A vállalatok közel fele tapasztalt csalást az elmúlt két évben
2020. május 28.

A vállalatok által tapasztalt bűncselekmények toplistájának élén az ügyfelek által elkövetett csalás szerepel 35 százalékos aránnyal, ami növekedést jelent a 2018-ban mért 29 százalékhoz képest a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felmérése szerint.

Felpörög a lazítás
2020. május 28.

Különböző óvintézkedések betartása mellett újra lehet a stadionokban szurkolni, a fővárosban szombattól pedig be lehet ülni az éttermek belső részébe.