Küszöbön a bérmegállapodás

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. október 19.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az OÉT pénteken tartott ülésen már közelített a munkaadói és a munkavállalói oldal álláspontja a minimálbér meghatározásának ügyében.

Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) pénteken tartott ülésén már jelentősen közeledtek a munkaadók és a munkavállalók elképzelései. A garantált bérminimum és a bérajánlás tekintetében azonban továbbra sem történt előrelépés – adta hírül az MTI.

Dávid Ferenc a munkaadói oldal szóvivője bejelentette, hogy a munkaadók hajlandóak hozzájárulni a jelenlegi havi 75 000 forintos minimálbér emeléséhez, az emelés mértéke azonban további tárgyalást igényel. Ezzel együtt a munkavállalói oldal is hajlandó engedni a havi 80 000 forintos követeléséből.

A garantált bérminimum és a bérajánlás tekintetében ugyanakkor nem történt előrelépés: a munkavállalók a minimálbér 122 százalékában határoznák meg a bérminimumot, a munkaadók viszont nem hajlandók emelni a múlt évre jóváhagyott havi 87 500 forintot.

Forrás: Napi Online


Kapcsolódó cikkek:


Nagyot nőtt a termőföld ára
2020. február 27.

Nagyot nőtt a termőföld ára

A termőföld hektáronkénti átlagára elérte az 1,6 millió forintot tavaly, ami 11 százalékos drágulás az előző évhez képest az Agrotax Kft. legfrissebb elemzése szerint.

A kereskedelmi cégek vezetői a legoptimistábbak
2020. február 27.

A K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint meglehetősen optimistán nyilatkoztak a cégvezetők pénzügyeik idei alakulásáról, különösképp a kereskedelmi szektorban.

Az elrettentést célozza a Telekom-bírság
2020. február 26.

Három héten belül a második súlyos büntetést szabta ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekomra, mert a társaság megtévesztette a fogyasztókat.

Tovább nőtt az építőipari cégek száma
2020. február 26.

Az építőipari cégek számának növekedése 2020-ban sem állt meg, annak ellenére, hogy 2019 végén az építőipari termelés növekedése alacsonyabb fokozatba kapcsolt.