Leáldozhat az Airbnb-zésnek

Szerző: Ado Online
Dátum: 2016. november 3.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elkezdték tiltani a lakások airbnb-s kiadását a budapesti társasházak – írja a 444 a Figyelő cikkére hivatkozva.


Elkezdték tiltani a lakások airbnb-s kiadását a budapesti társasházak, amelyekre ügyvédi irodák hívják fel a figyelmet. A társasházak határozatképes közgyűlésen szavaztathatják meg, hogy az engedélyük nélkül nem lehet funkcióváltást végrehajtani a lakáshasználatban.

 

A Figyelő szerint ilyen határozatot két V. kerületi házban is elfogadtak, és még rengeteg ilyen várható. Az ilyen korlátozás azonban a ház összes lakásának értékét csökkenti, mivel a befektetők kevésbé keresik az olyan lakásokat, ahol tilos a turisztikai hasznosítás. 


Kapcsolódó cikkek:


A családi cégek tulajdonosai az öröklétben hisznek
2018. november 21.

A családi cégek tulajdonosai az öröklétben hisznek

Nem könnyű betartani azt a szabályt, amely szerint úgy kell vezetni a családi vállalatot, hogy az bármikor alkalmas legyen a tulajdonos kilépésére. Már csak azért sem, mert a tapasztalatok alapján a hazai cégtulajdonosok úgy gondolják, örökké fognak élni, így nem foglalkoznak időben a vállalati vagyontervezéssel.

Visszaadják lakásaikat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek
2018. november 20.

Visszaadják lakásaikat, házukat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaiknak.

Csökken az üzemanyagok ára
2018. november 20.

A Mol Nyrt. bruttó 4 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a gázolaj ára nem változik.