Leáldozhat az Airbnb-zésnek

Szerző: Ado Online
Dátum: 2016. november 3.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elkezdték tiltani a lakások airbnb-s kiadását a budapesti társasházak – írja a 444 a Figyelő cikkére hivatkozva.


Elkezdték tiltani a lakások airbnb-s kiadását a budapesti társasházak, amelyekre ügyvédi irodák hívják fel a figyelmet. A társasházak határozatképes közgyűlésen szavaztathatják meg, hogy az engedélyük nélkül nem lehet funkcióváltást végrehajtani a lakáshasználatban.

 

A Figyelő szerint ilyen határozatot két V. kerületi házban is elfogadtak, és még rengeteg ilyen várható. Az ilyen korlátozás azonban a ház összes lakásának értékét csökkenti, mivel a befektetők kevésbé keresik az olyan lakásokat, ahol tilos a turisztikai hasznosítás. 


Kapcsolódó cikkek:


Négybillió dollár fölött a csúcsmárkák
2018. augusztus 17.

Százmilliárd dollárnál is nagyobb márkaértéket kellett felmutatni annak a cégnek, amelyik az idén be akart kerülni a világ 10 legértékesebb brandje közé. Az amerikaiak által dominált TOP 5-be berobbant egy kínai márka is. Az InfoTandem infografikája.

Drágul a gázolaj
2018. augusztus 15.

A Mol Nyrt. emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik.

Rekordbővülést ért el a lízingpiac
2018. augusztus 13.

Az új finanszírozások összege elérte a 329 milliárd forintot, ami sokéves csúcsnak számít, és 18 százalékos növekedést jelent éves szinten - közölte a Magyar Lízingszövetség.

Vágtat az ipar
2018. augusztus 13.

Júniusban az ipari termelés 4,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző havi alig 0,4 százalékos emelkedés után.