Lista az alkalmatlan cégvezetőkről

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. június 18.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Őszre elkészülhet Szerbiában egy nyilvántartás, amelyben azokat a vállalat-tulajdonosokat és -vezetőket írják össze, akik rosszul vezették cégüket, és emiatt megtiltják nekik, hogy újat alapítsanak.


A szerbiai tömegtájékoztatás a napokban élénken foglalkozott a témával. A Vajdaság Ma újvidéki hírportál beszámolt arról, hogy a nyilvántartásban az érintett vállalatok igazgatóiról, alapítóiról, igazgatóbizottsági tagjairól szóló adatok, valamint a szabálysértés vagy bűncselekmény miatt kiszabott bírósági tilalmakról és az általuk vezetett vállalat számlájának zárolásáról szóló adatok lesznek.

“A nyilvántartás mindenekelőtt megelőző szerepet játszik a teljes jogbiztonság kialakításában az országban” – mondta el Zvonko Obradovic, a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség munkatársa a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS). Mint magyarázta: a nyilvántartás nem lesz teljesen nyilvános, mert olyan érzékeny személyes adatokat is tartalmaz, amelyekhez korlátozott mértékben lehet csak hozzáférni.

Céginfo.hu – az üzleti információ

Ha szeretne részletesebb információhoz jutni meglévő vagy leendő üzleti partnereiről, üzleti érdekeltségeikről, pénzügyi helyzetükről, akkor látogasson el a ceginfo.hu oldalra!

A saját igényei alapján kiválasztott előfizetési modulokat itt rendelheti meg

Szerbiában több mint 113 ezer gazdasági társaság, illetve 218 ezer vállalkozó van bejegyezve. 25 ezer vállalat számláját már több mint három hónapja zárolták.

Egyes gazdasági szakértők szerint az igazgatókról szóló nyilvántartás elkészítése az egyik olyan intézkedés, amelyet meg kell hozni annak érdekében, hogy megakadályozzák a cégek sorozatos megnyitásával való visszaélést. Ehhez pedig elengedhetetlen a gazdasági társaságokról szóló törvény módosítása.

A szakértők úgy értékelik, a rendszerben keletkezett lyukakat a törvénykezés előbb oldhatja meg hatékonyan, mint a nyilvántartás.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Borúlátóbbak az ipari és építőipari cégek
2019. április 23.

Az üzleti, ezen belül is különösen az ipari, építőipari várakozások romlása miatt jelentősen csökkent áprilisban a GKI konjunktúraindexe, nagyjából két évvel ezelőtti szintjére esett vissza - közölte GKI Gazdaságkutató Zrt.

Netrisk: egyre többen vesznek fel egyre nagyobb összegű személyi hitelt
2019. április 23.

A Netrisk.hu pénzügyi összehasonlító oldalának adatai szerint jelentősen erősödött a lakosság hitelfelvételi kedve, az internetes cég az idei első negyedévben 26 százalékkal több személyihitel-igényt továbbított, ezek átlagos nagysága 1,48 millió forint volt, ami 16 százalékkal haladja meg az elmúlt év hasonló időszakában mért 1,28 millió forintos átlagot.

Kartellező elemgyártókat bírságolt a GVH
2019. április 18.

Kartellező elemgyártókat bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kartellezés miatt 30 millió forintra bírságolta az Energizer, a Duracell és a Varta elemek korábbi gyártóit - közölte a versenyhatóság.

A lakáshitel-piac elérte a 2008-as szintet
2019. április 18.

A lakáshitel-piac elérte a 2008-as szintet

Tíz éve először 2018-ban lépte át a 100 ezret a folyósított lakáshitelek száma, a múlt évben összesen 108 ezer lakáshitelt engedélyeztek a bankok, ami egyébként 13 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet - közölte az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu a legfrissebb statisztikai adatokra hivatkozva.

Boeing-támogatás: büntetné az USA-t az EU
2019. április 17.

Nagyjából 20 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki importvámokat az Európai Unió a Boeing repülőgépgyártónak nyújtott, tiltott, washingtoni támogatások miatt - jelentették be szerdán Brüsszelben.