Lista az alkalmatlan cégvezetőkről

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. június 18.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Őszre elkészülhet Szerbiában egy nyilvántartás, amelyben azokat a vállalat-tulajdonosokat és -vezetőket írják össze, akik rosszul vezették cégüket, és emiatt megtiltják nekik, hogy újat alapítsanak.


A szerbiai tömegtájékoztatás a napokban élénken foglalkozott a témával. A Vajdaság Ma újvidéki hírportál beszámolt arról, hogy a nyilvántartásban az érintett vállalatok igazgatóiról, alapítóiról, igazgatóbizottsági tagjairól szóló adatok, valamint a szabálysértés vagy bűncselekmény miatt kiszabott bírósági tilalmakról és az általuk vezetett vállalat számlájának zárolásáról szóló adatok lesznek.

“A nyilvántartás mindenekelőtt megelőző szerepet játszik a teljes jogbiztonság kialakításában az országban” – mondta el Zvonko Obradovic, a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség munkatársa a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS). Mint magyarázta: a nyilvántartás nem lesz teljesen nyilvános, mert olyan érzékeny személyes adatokat is tartalmaz, amelyekhez korlátozott mértékben lehet csak hozzáférni.

Céginfo.hu – az üzleti információ

Ha szeretne részletesebb információhoz jutni meglévő vagy leendő üzleti partnereiről, üzleti érdekeltségeikről, pénzügyi helyzetükről, akkor látogasson el a ceginfo.hu oldalra!

A saját igényei alapján kiválasztott előfizetési modulokat itt rendelheti meg

Szerbiában több mint 113 ezer gazdasági társaság, illetve 218 ezer vállalkozó van bejegyezve. 25 ezer vállalat számláját már több mint három hónapja zárolták.

Egyes gazdasági szakértők szerint az igazgatókról szóló nyilvántartás elkészítése az egyik olyan intézkedés, amelyet meg kell hozni annak érdekében, hogy megakadályozzák a cégek sorozatos megnyitásával való visszaélést. Ehhez pedig elengedhetetlen a gazdasági társaságokról szóló törvény módosítása.

A szakértők úgy értékelik, a rendszerben keletkezett lyukakat a törvénykezés előbb oldhatja meg hatékonyan, mint a nyilvántartás.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Vizsgálat indult az Amazon ellen
2019. július 17.

Vizsgálat indult az Amazon ellen

Trösztellenes eljárás keretében azt vizsgálja az Európai Bizottság, hogy versenyellenes-e a vállalat magatartása.

Intrum: rövid fizetési határidőt szabnak a magyar cégek
2019. július 16.

Rendkívül rövid fizetési határidőket szabnak a magyar vállalatok, emiatt sok egyéni ügyfél kénytelen halasztást kérni - derült ki a követeléskezelő Intrum 29 országra kiterjedő Európai Fizetési Jelentés című reprezentatív kutatásából.