Lista az alkalmatlan cégvezetőkről

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. június 18.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Őszre elkészülhet Szerbiában egy nyilvántartás, amelyben azokat a vállalat-tulajdonosokat és -vezetőket írják össze, akik rosszul vezették cégüket, és emiatt megtiltják nekik, hogy újat alapítsanak.


A szerbiai tömegtájékoztatás a napokban élénken foglalkozott a témával. A Vajdaság Ma újvidéki hírportál beszámolt arról, hogy a nyilvántartásban az érintett vállalatok igazgatóiról, alapítóiról, igazgatóbizottsági tagjairól szóló adatok, valamint a szabálysértés vagy bűncselekmény miatt kiszabott bírósági tilalmakról és az általuk vezetett vállalat számlájának zárolásáról szóló adatok lesznek.

“A nyilvántartás mindenekelőtt megelőző szerepet játszik a teljes jogbiztonság kialakításában az országban” – mondta el Zvonko Obradovic, a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség munkatársa a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS). Mint magyarázta: a nyilvántartás nem lesz teljesen nyilvános, mert olyan érzékeny személyes adatokat is tartalmaz, amelyekhez korlátozott mértékben lehet csak hozzáférni.

Céginfo.hu – az üzleti információ

Ha szeretne részletesebb információhoz jutni meglévő vagy leendő üzleti partnereiről, üzleti érdekeltségeikről, pénzügyi helyzetükről, akkor látogasson el a ceginfo.hu oldalra!

A saját igényei alapján kiválasztott előfizetési modulokat itt rendelheti meg

Szerbiában több mint 113 ezer gazdasági társaság, illetve 218 ezer vállalkozó van bejegyezve. 25 ezer vállalat számláját már több mint három hónapja zárolták.

Egyes gazdasági szakértők szerint az igazgatókról szóló nyilvántartás elkészítése az egyik olyan intézkedés, amelyet meg kell hozni annak érdekében, hogy megakadályozzák a cégek sorozatos megnyitásával való visszaélést. Ehhez pedig elengedhetetlen a gazdasági társaságokról szóló törvény módosítása.

A szakértők úgy értékelik, a rendszerben keletkezett lyukakat a törvénykezés előbb oldhatja meg hatékonyan, mint a nyilvántartás.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Brexit: May hivatalosan kérte a halasztást
2019. március 20.

Theresa May brit miniszterelnök szerdán hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnésének (Brexit) elhalasztását június 30-áig.

Újabb óriási bírság a Google-nak
2019. március 20.

Újabb óriási bírság a Google-nak

Újabb 1,49 milliárd euró (mintegy 466 milliárd forint) büntetést szabott ki a Google-re szerdán az Európai Bizottság, kimondva, hogy az AdSense nevű hirdetési platformjával az amerikai internetes óriásvállalat megsértette a versenyszabályokat.

Olcsóbb lett a gázolaj
2019. március 20.

A Mol bruttó 3 forinttal csökkentette szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változott.

Csökken a gázolaj ára
2019. március 18.

A Mol bruttó 3 forinttal csökkenti szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változik.

KPMG: már nem vonzó az ingatlanbefektetés
2019. március 18.

A jelenlegi árazási szinteken már nem igazán vonzóak az üzleti célú ingatlanok a befektetők többsége szerint, míg az IT szektorba és az egészségügybe történő befektetések jól jövedelmezhetnek a közeljövőben - derül ki a KPMG befektetői körben végzett felméréséből.