Nagyszabású K+F pályázatot hirdet a kormány


Kiemelkedően magas összegű, 137 milliárd forintos pályázatot hirdet a cégek kutatásainak és fejlesztésének erősítésére a kormány – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán pénteken.

Varga Mihály a Facebookra feltöltött videóban elmondta, hogy számításaik szerint elérheti a 300-at azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek a forrásból támogatást kaphatnak.

Hangsúlyozta: a gazdaság újraindításakor fontos cél, hogy a magyar vállalkozások a kutatás-fejlesztés és innováció terén is előre lepjenek. Ez az egyik kulcs ahhoz, hogy az átrendező világgazdasági helyzetben is versenyképesek tudjanak lenni, versenyképesek maradjanak – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Olyan cégek pályázatait várják, amelyek újdonságot jelentő termék, technológia vagy szolgáltatás létrehozását tervezik. Kísérleti fejlesztésekhez, ipari kutatásokhoz, eszközbeszerzésekhez, iparjogvédelmi lépésekhez és piacra lépéshez kérhető támogatás – ismertette. Lesz idő a felkészülésre: a kiírás péntektől elérhető, a pályázatokat 2021. október 18-tól lehet majd benyújtani – tudatta Varga Mihály.

A pályázati felhívás elérhető itt: https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-vllalati-kutatsi-fejlesztsi-s-innovcis-tevkenysgek-sztnzse-cm-ginop-plusz-211-21-kdszm-felhvs

(MTI, Adó Online)Kapcsolódó cikkek