New Work: a járvány hatására átalakul az irodapiac  Koronavírus


A járvány hatására a vállalatok többsége átszervezheti a munkarendjét, ami az irodaszolgáltatói piacot is átalakítja – közölte a New Work.

Az irodaszolgáltató társaság szerint a cégeknek meg kell találniuk az egyensúlyt a munkahelyi, az otthoni, és a más helyszíneken végzett munka között. Számos elemzés igazolja ugyanis, hogy a munkavállalók többsége ragaszkodik a távmunkához, és nem akarnak teljes munkaidőben visszatérni az irodákba, hogy kevesebb idő menjen el az ingázásra. A cégek többsége ugyanakkor a visszajelzések alapján nyitott a rugalmas munkavégzési megoldásokra – tették hozzá.

A New Work úgy véli, hogy az irodabérlők a rövid távú bérleti szerződések, és a rugalmasabb feltételek felé fognak elmozdulni, ami új szolgáltatásokat, és alkalmazkodást követel meg a bérbeadóktól. Az átalakulás miatt felértékelődnek a változtatni képes irodai szolgáltatók, akiknek nem csupán a bérleti szerződés aláírásáig, hanem azon túl is ki kell szolgálniuk az ügyfeleket – olvasható a közleményben.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2020. október 20.

76 százalékkal esett a bérlethosszabbítások aránya a fővárosi irodapiacon

Az év első kilenc hónapjában átadott irodamennyiség az egy évvel korábbinak több mint a négyszerese, az év végégig pedig további 50 ezer négyzetméternyi iroda készülhet el, ezzel szemben a keresleti oldal 59 százalékkal visszaesett a 2019 harmadik negyedéves adatokhoz képest – közölte az ESTON International.
2021. január 21.

Nagyot nőtt az irodapiaci kínálat

Tavaly a negyedik negyedévben négy irodaépület – a Váci Greens E irodaház, a Szervita Square, a Csalogány 43 irodaterületei és az Alphagon irodaház – átadásával 38 850 négyzetméterrel bővült a budapesti modern irodapiaci állomány – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF).