Nőtt a kiberkockázat a háború miatt


Fennáll annak a veszélye, hogy tovább nő a dezinformáció, az álhírek és az adathalász e-mailek száma – hívta fel a figyelmet az ESET biztonságtechnikai szoftvermegoldás-szállító.

Az elkövetők megpróbálják a címzetteket olyan hamis oldalakra irányítani, amelyek látszólag ukrán menekültek számára gyűjtenek adományt, hitelesnek álcázott hírekre és szervezetekre hivatkozva.

A vállalatoknak jobban fel kell készülniük a kiberbiztonsági incidensek kivédésére és kezelésére! – figyelmeztettek.
A cég szakértői szerint a vállalkozások biztonsága érdekében érdemes frissíteni vagy elkészíteni az üzletmenet folytonosságát biztosító tervet egy kibertámadás esetére.

Meg kell győződni arról, hogy mindenki ismeri a szerepét és a vele szemben támasztott elvárásokat egy ilyen kiélezett helyzetben – jelezték. A továbbiakban egyebek mellett a vészhelyzeti forródrót listájának frissítését, a kiberbiztonsági csapat megerősítését, a gyanús és szokatlan hálózati történések figyelemmel követését és a dolgozói oktatások szervezését javasolták.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2022. június 30.

Bemutatjuk a magáncsőd intézményét

Az eljárás legnagyobb előnye az lehet, hogy az adóst megvédi a kilakoltatástól, a magas végrehajtói költségektől, valamint a hitelezők versengéséből fakadó esetleges vagyonvesztéstől.

2022. június 29.

Folytatódott a hazai FinTech szektor térhódítása

Mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot.