Cégvilág

Drágulnak az üzemanyagok

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 28.
Rovat:

Emeli bruttó 7, illetve 2 forinttal a 95-ös benzin és gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. Az olajcég a jövőben hetente kétszer dönt az üzemanyagárakról.

Új magyar légitársaság indul

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 28.
Rovat:

Még ebben az évben elindulhat a Malév megszűnése után maradt űr kitöltésére a Hungarian World Airways (Magyar Légiutak a Világra – MLV Zrt.) – közölte a német BizTravel értesülésére hivatkozva az azutazo.hu.

Testületi vezetés lehet Kft.-nél

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 28.
Rovat:

A korlátolt felelősségű társaságoknál is lehetővé válik a testületi ügyvezetés kialakítása az egyéni, tisztségviselői vezetés helyett – egyebek mellett ez az új előírás is bekerült a gazdasági társaságok új szabályai közé, amelyek a jövőben a Polgári törvénykönyv (Ptk.) részei lesznek – közölte a DLA Piper nemzetközi jogi iroda.

Tovább csökkent a kiskereskedelem

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 25.
Rovat:

Tavaly novemberben 4,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi értékesítés volumene, ebben most is az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek, az üzemanyagtöltő állomások, a bútor- és műszakicikk-üzletek, valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk üzletek eladásainak visszaesése volt meghatározó – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Sokallják a játékadót

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 24.
Rovat:

A 100 milliós koncessziós díj és a magas játékadó kiszorítja a hazai cégeket az online szerencsejáték-piacról – véli a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MszSz).

Rövidül a fizetési határidő

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 24.
Rovat:

Március közepétől 30 nap lehet a fizetési határidő minden kereskedelmi ügyletben; a késedelmi kamat a jegybanki alapkamat plusz 8 százalékpontra nőhet, plusz behajtási költség is jár az eladónak. A tervezett törvénymódosítás a már megkötött szerződéseket nem érintené.

Roham várható a cégbíróságokon

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 23.
Rovat:

A két hét múlva esedékes határidő és a sok százezres büntetés ellenére a cégek többsége eddig nem egészítette ki társasági szerződését. Ezért az utolsó napokban összeomolhatnak a cégbíróság elektronikus rendszerei – írja a Magyar Nemzet.

Energetikai fejlesztésre 69 milliárd pályázható

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 22.
Rovat:

Már lehet pályázni azokra az energetikai kiírásokra, amelyek az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Zöldgazdaság-fejlesztési Programjának keretében jelentek meg az utóbbi hetekben, és amelyek együttes keretösszege 69 milliárd forint – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

Giró-Szász: lesz e-útdíj

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 21.
Rovat:

A tervezettek szerint lesz e-útdíj a győztes pályázó visszalépése ellenére – derült ki a kormányszóvivő szavaiból. A tendernyertes Getronics állítja: piaci nyomásgyakorlás késztette a visszalépésre. 75 milliárd forintnyi idei adóbevétel a tét.

Fizetésemelésről nincs szó

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 21.
Rovat:

Lassan indulnak be a helyi szintű bértárgyalások, sok munkáltató kihasználja az új MT adta lehetőségeket a fizetéscsökkentésre – írja a Napi Gazdaság.

Milliárdos turisztikai fejlesztések indulnak

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. január 18.
Rovat:

Több mint 142 milliárd forint értékben kezdődhetnek el turisztikai fejlesztések az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok forrásainak köszönhetően. Korábban a Kormány 35 kiemelt turisztikai beruházás támogatásáról döntött, közel 53 milliárd forint értékben, az utóbbi hetek döntéseinek eredményeképpen további 180 nyertes projekt valósulhat meg az Európai Unió és a Magyar Állam több mint 60 milliárd forintos támogatásával.

Kétmilliárd apróban – infografika

Szerző: Zsubori Ervin
Dátum: 2013. január 18.
Rovat:

Fizetni 2008 tavasza óta már nem lehet az 1 és 2 forintos érmékkel, de az értéküket néhány hétig még őrzik; ideje otthon körbenézni. Az InfoTandem heti infografikájából az is kiderül, hogy az érvényes pénzcímletek közül az 5 forintosból, illetve a 10 ezres bankóból van a legtöbb forgalomban.