Cégvilág

Nagy Reformkönyvet ír Matolcsy

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. szeptember 6.
Rovat:

Kárpát-medencei növekedési stratégiáját közölte a kormányzati portálon a nemzetgazdasági tárca: a Wekerle Tervet a Magyar Növekedési Terv és a Nagy Reformkönyv követi majd. A terv öt kitörési pontot vázol fel a térség gazdasága számára.

Deloitte: a Mol második a régióban

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. szeptember 5.
Rovat:

Közép-Európa 500 legnagyobb vállalatának rangsorában a Mol Nyrt. továbbra is a második helyen áll a Deloitte 2011. évi eredményeket vizsgáló felmérése szerint, a listán összesen 56 magyar vállalat szerepel. A ranglistát petrolkémiai és energiaipari cégek vezetik.

Fogyatékosok alkalmazását támogatják

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. szeptember 3.
Rovat:

Még szeptember 7-ig lehet pályázatot benyújtani arra a 2,7 milliárd forintra, amelynek célja a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató, nem állami szervezetek támogatása az Új Széchenyi Tervből – olvasható a kormány.hu-n megjelent közleményben.

Drágul a gázolaj

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. szeptember 3.
Rovat:

Emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol; a benzin ára a héten nem változik.

Fékez a gazdaság

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. szeptember 3.
Rovat:

Kisebb gazdasági visszaesést jelez augusztusban a beszerzési menedzserindex (BMI) – közölte hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) az Adó Online-nal.

Milliárdos Telekom-ügylet az állammal

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. augusztus 29.
Rovat:

A magyar állam és a Magyar Telekom Nyrt. adásvételi szerződést írt alá az Egységes Digitális Rádiórendszert (EDR) üzemeltető Pro-M Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának eladásáról. A szerződés értelmében a Pro-M Professzionális Mobilrádió Zrt. a kormányzati informatikai és távközlési üzemeltetést és szolgáltatást ellátó állami cég, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) tulajdonába kerül.

Nyolcszáz dolgozót küld el a Dunaferr

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. augusztus 28.
Rovat:

Az év végéig mintegy nyolcszáz munkavállalója “tevékenységének kiszervezését”, s azon belül a Lőrinci Hengermű bezárását tervezi az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje – írta keddi számában a Dunaújvárosi Hírlap.

Az E.ON nem foglalkozik Orbán szavaival

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. augusztus 27.
Rovat:

Az E.ON német energetikai társaság nem kommentálja Orbán Viktor miniszterelnöknek a magyarországi leányvállalatra vonatkozó kijelentését – közölték hétfőn a társaság sajtóosztályán. Orbán Viktor szombaton Kőszegen, a Tranzit – Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvényen egyebek között kijelentette: “pillanatokon belül visszavásároljuk az E.ON-t a németektől”.

220 700 forint volt a bruttó átlagkereset

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. augusztus 22.
Rovat:

A bruttó átlagkeresetek 4,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,6 százalékkal nőttek az első félévben, a múlt év azonos időszakához képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai jelentéséből.

Zsugorodik a biztosítási piac

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. augusztus 17.
Rovat:

A biztosítási piac 2012 első félévében több mint 4 százalékkal zsugorodott éves összevetésben, az első hat havi díjbevételek nem érték el a 414 milliárd forintot – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Jól ment az OTP-nek

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. augusztus 17.
Rovat:

Az OTP bankcsoport a második negyedévben 41,1 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el az első negyedévi 12,8 milliárd és a tavalyi második negyedévi 37,3 milliárd után – közölte a társaság gyorsjelentésében pénteken a BÉT honlapján.

Előzheti a SZÉP Kártya az üdülési csekket

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. augusztus 15.
Rovat:

A SZÉP Kártya által generált forgalom a szállodákban, kereskedelmi szálláshelyeken olyan ütemben bővül, hogy a nyaralási szezonban, majd a későbbi hónapokban meghaladhatja az üdülési csekk hasonló mutatóit – közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).

Itt a recesszió

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. augusztus 14.
Rovat:

A második negyedévben 1,2 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye. Idén csöken, jövőre 1,5 százalékkal nőhet a GDP.

Drágul a tankolás

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. augusztus 14.
Rovat:

Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol.