Cégvilág

Rövidülnek a céges perek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. március 10.
Rovat:

Rövidebbek lesznek a céges perek. A polgári perrendtartás leendő módosítása a mainál aktívabb közreműködést követel a felektől és a bíróságtól.

Mit várhatunk a Bokros-kormánytól?

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. március 9.
Rovat:

Bokros Lajos válságkezelő miniszterelnöknek ajánlkozott. A nyugdíjasok már készíthetik is a pénztárcájukat: havi tízezer forintot fizettetne velük az egykori pénzügyminiszter egészségügyi hozzájárulásként, a minimálbér környékén keresők pedig keményebb adóterhelésre számíthatnának ama nem várt fordulat esetén, ha valóban Bokros Lajos válna a miniszterelnökké.

Kormánymozdulatok a Reformszövetség felé

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. március 5.
Rovat:

Közeledhetnek az álláspontok – bár még tabu a gyes és a 13. havi nyugdíj, máshol van mozgástér.

Folyamatosak az egyeztetések a Reformszövetség és a kormány szakértői között. Megbízható forrásaink szerint a kabinet kész közeledni a szövetség ajánlásához.

Sorban dőlnek be a magyar cégek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. március 4.
Rovat:

Nem folytatódott februárban a felszámolások számának brutális növekedése, de a korábbinál lényegesen több végelszámolást tett közzé a cégbíróság. Trendfordulókról korai beszélni; most vehetünk egy nagy levegőt, de a kilátások továbbra is rosszak – derül ki az Opten céginformációs szolgálat legfrissebb jelentéséből.

Megéri átíratni a kocsikat

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. március 2.
Rovat:

Tömegével szabadulnak meg a cégek a tulajdonukban lévő személygépkocsiktól, hogy kikerüljék a február 1-je óta fizetendő új cégautóadót, legalábbis lapunknak több könyvelő és adótanácsadó számolt be ilyen folyamatokról

Gyorsan fogy a válságsegítség

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 25.
Rovat:

Gyakorlatilag elfogyott az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány hatmilliárd forintja, amelyből munkahelyek megtartására, részmunkaidős foglalkoztatásra lehet pályázni. Az igények meghaladják a keretet, pedig novemberig van nyitva a lehetőség. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal hasonló célú tízmilliárdja tavasz végéig, nyár elejéig tarthat ki. Aki lemarad, az uniós forrásokban reménykedhet.

Újdonság!!! Kiscsoportos konzultáció!!!

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 24.
Rovat:

Számvitel és adóváltozások 2009.

Téma: Szemináriumunk célja, hogy megvitassuk a 2009. évi adótörvény változásokat, melyek számos ponton egyszerűsítik a vállalkozásokra és magánszemélyekre vonatkozó előírásokat.

Olcsóbb lehet a magyar munkaerő

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 23.
Rovat:

A leépítések és munkaidő-csökkentések hatására olcsóbbá válhat a magyar munkaerő – állapították meg egy győri konferencián, amelyen számos hazai vállalat vezetője és humánpolitikai szakembere is részt vett.

Adócsomag: ki jár jól?

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 19.
Rovat:

Miközben a járulékcsökkentés valóban több ezer vagy akár tízezer forintos megtakarítást hoz a vállalkozásoknak, a magánszemélyek esetében korántsem egyértelmű, hogy a 2009. július 1-jén és 2010. január 1-jén életbe lépő adómódosítások révén összességében jelentősen csökken az elvonás mértéke.

Átmeneti lehet a recesszió az építőiparban

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 12.
Rovat:

Az építőipar fellendítését célzó 1800 milliárdos, EU-forrásból fedezett beruházáscsomag az idén enyhítheti a recessziót és javíthat a munkaerőpiac helyzetén is. Ha viszont nem születik gyorsan hiteles adó- és kiadáscsökkentési program, elvész a hosszú távú pozitív hatás.

Mit akar a kormány?

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 11.
Rovat:

A legújabb Gyurcsány-csomag a magánszemélyekre rakna újabb terheket, imigyen csökkentené a foglalkoztatás terheit. A kiszivárogtatott információk szerint az adócsomag a nagyvállalatokat részesítené előnyben a kis- és középvállalkozásokkal szemben, a vagyonadó nem elsősorban a vagyonosokat sújtaná, s a válságot a nemzetközi gyakorlattal szemben a kereslet élénkítése helyett annak visszafogásával igyekezne kezelni.

Az Ab dönthet a készpénzfizetésrõl

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. február 4.
Rovat:

Alkotmánybíróság elõtt támadta meg a készpénzfizetést korlátozó új adópasszusokat a Magyar Könyvelõk Országos Egyesületének alelnöke. Ruszin Zsolt szerint mind a cégek közötti 250 ezer forint feletti készpénzfizetést szankcionáló pont, mind a házipénztár túllépését büntetõ elõírás ütközik az alaptörvénnyel, ezért megsemmisítésüket kéri az Alkotmánybíróságtól.